Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Blog: a szlovák válogattott Saláta Kornél naplója Dél-Afrikából

A világbajnokságon a szlovák válogatott tagjaként lehet ott Saláta Kornél. A játékos blogot ír a Dél-Afrikában történtekről. A legújabb bejegyzés: Még várunk az ünnepléssel.
8. bejegyzés: Még várunk az ünnepléssel
2010.06.26. 08:27:34

Fantasztikus siker volt az olaszok elleni győzelem, ám egyelőre nem ünneplünk: hétfőn Hollandia az ellenfelünk.

Hihetetlen meccs volt a harmadik fordulóbeli, az olaszok elleni utolsó negyed óra egy flúgos futamra emlékeztetett. Sajnos ezúttal nem jutottam szerephez, a kispadról pedig még nehezebb volt végignézni az izgalmakban gazdag összecsapást - az utolsó fél órában szinte végig állva szurkoltunk a társakkal.

Jó meccsen megérdemelten nyertünk, ám a jogos ünneplést egyelőre elhalasztottuk - és remélem, a hétfői, hollandok elleni meccs után is halasztanunk kell még néhány napot. De ha nem, az sem baj, így is túlteljesítettük az elvárásokat, otthon mindenki büszke ránk.

Kicsit mi is magunkra.

7. bejegyzés: Álomból valóság
2010.06.22. 17:38:24

Fantasztikus volt pályára lépni a világbajnokságon, ezért az élményért érdemes volt kisgyermek korom óta edzeni, szenvedni.

Amikor Weiss kapitány közölte, a kezdőcsapatban kapok helyet Paraguay ellen, először nem hittem a fülemnek, fel sem fogtam, mekkora dolog ez valójában. Nem tagadom, izgultam a kezdés előtt, ám amikor a játkvezető a sípjába fújt, már csak a játékra koncentráltam.

Saláta Kornél a Paraguay elleni meccsen.
Saláta Kornél a Paraguay elleni meccsen.

Hiába dicsértek többen is a 2-0-s vereség után, én nem érzem úgy, hogy különösebben jól játszottam volna. Ha gólt kapunk, akkor én soha nem vagyok elégedett a védekezésünkkel.

Egy meccsünk még biztosan hátra van, az olaszok elleni meccsen pedig úgy léphetünk pályára, hogy győzelem esetén van esélyünk a továbbjutásra. Ezért pedig mindent megteszünk majd.


6. bejegyzés: Sokkterápia
2010.06.18. 10:01:34

Sokkolt minket az utolsó percben Új-Zéland ellen kapott gól.

Hiába játszottunk jól, hiába vezettünk még a 92. percben is, a végén csak egy pontot szereztünk a nyitómeccsen, ami megrázta a csapatot. Senkinek nem kívánom, hogy átélje azt az öltözői hangulatot: lelógó fejek, szomorúság, sokan el sem hitték, hogy az utolsó másodpercekben ekkora pechünk volt.

Azért némi pozitívumot is ki tudok emelni: fantasztikus hangulatot teremtettek a szurkolók a lelátón, olyat, ami valószínűleg csak a vb-re jellemző. Ezekért a pillanatokért volt értelme annyit edzeni és küzdeni.

Pontot már szereztünk, reméljük, még győzelemnek is örülhetünk Dél-Afrikában.

5. bejegyzés: Kezdődik!
2010.06.14. 21:36:15

Kedden fél 2-kor végre számunkra is elrajtol a futball-vb.

Mondanom sem kell, minden az új-zélandiak körül forog, folyamatosan videózunk, és Weiss kapitány tanácsait hallgatjuk. 

Azért volt idő némi kikapcsolódásra is, a csapattal ellátogattunk az egyik helyi állatkertbe, emellett pedig legtöbbször kártyázunk és pingpongozunk az edzések között.

Bár a kapitány csak a keddi meccs előtt hirdet kezdőcsapatot, nem tartom valószínűnek, hogy ott leszek a kezdő sípszókor a pályán. Azért abban reménykedem, hogy legalább csereként szerepet kapok, de a legfontosabb természetesen az, hogy győzelemmel kezdjük meg Szlovákia első önálló vb-szereplését. Ha ez sikerülne, akár még a csoportból való továbbjutást sem tartanám elképzelhetetlennek.

4. bejegyzés: Canna-váró
2010.06.13. 13:49:41

Eddig nem nagyon leptek meg az eredmények.

Csapattársaimmal az összes meccset végigkövettük a televízió előtt, és igazából egy olyan eredményt sem tudok mondani, amelyik különösebben meglepett volna. Minden meccs előtt házi tippjátékot rendezünk, és szerencsére eddig nem állok rosszul.

A franciáktól azért többet vártam, de úgy láttam, nem igazán volt szerencséjük Uruguay ellen. A angolok döntetlenje volt talán a legváratlanabb, de Dél-Korea sikerét, valamint az argentinok lehengerlő támadójátékát is meg lehetett jósolni.

A nagy tippelgetés közben persze mi is egyre jobban felpörgünk, már csak két nap van hátra a keddi bemutatkozásunkig. Bár az Új-Zéland elleni meccs is nagyon fontos lesz, gondolatban néha már az olaszok ellen hangolok. Sok játékos van, aki ellen szívesen játszanék a vb-n, az egyik éppen az azurrik legendája, Fabio Cannavaro.

Hátborzongató, hogy míg kiskoromban csak rajongtam érte, most akár össze is találkozhatunk egy vb-csoportmeccsen.

Kornél, és csapattársa Durica.
Kornél, és csapattársa Durica.


3. bejegyzés: Új-Zélandra várva
2010.06.11. 20:18:12

Eddig nyaraláshoz hasonlít a vb.

Minden reggel edzésre kell jelentkeznünk, majd egy szaunaparkban és uszodában végezzük a regenerációt. Egyelőre nem foglalkozunk Új-Zélanddal, a keddi meccsre csak szombattól hangolódunk, addig csak egymásra figyelünk. Bár az új-zélandiak nem a legismertebb válogatottak közé tartoznak, szereztünk róluk annyi videófelvételt, hogy nagy meglepetést ne okozzanak.

Egyébként elég különleges az időjárás Dél-Afrikában: itt tél van, amit nap közben észre sem lehet venni, ám éjszaka és hajnalban cudarul lehül a levegő. Azért kezdjük megszokni a klímát, és már alig várjuk a mi nyitómeccsünket.


2. bejegyzés: Futball-lázban
2010.06.09. 21:20:07

Hosszú utunk volt: délelőtt fél 11-kor érkeztünk meg Dél-Afrikába a csapattal.

A reptéren egyből buszba ültünk, és elutaztunk a szállásunkra, ahol remélhetőleg hosszú ideig lakunk majd a válogatottal. Miközben úton voltunk a 4 csillagos szállodánkba, és a buszunkkal begördültünk a városba, a helyiek tapsolni, éljenezni kezdtek, valamint elkezdték fújni a Konföderációs Kupán már megismert népi hangszereiket, a vuvuzelákat. Nem semmi hagja van...

Tisztán látszik, a futball-láz már hatalmába kerítette a dél-afrikaiakat, és lassan mi is kezdjük átérezni a hangulatot. 13 órakor először ebédeltünk a vb helyszínén, majd csendes pihenő következett, jól jött mindenkinek egy kis nyugalom. Negyed 5-kor már edzésre mentünk, így estére elég fáradtan estünk vissza a hotelba. Lesz mit kipihenni...

1. bejegyzés:  Úton az ismeretlenbe
2010.06.08. 17:25:29

Végre útra keltünk eddigi pályafutásom legnagyobb lehetősége, a futball-világbajnokság felé.

Kedden reggel 8-kor reggelivel kezdtük a napot a csapat szállásán, majd 11 órától egy utolsót edzettünk még az utazás előtt Wladimir Weis szövetségi kapitány irányításával.

A 13 órától sorra kerülő ebéd után mindenki elvonult a szállására, összepakolt a nagy utazásra, még egyszer utoljára megvizsgálta a kopacskikat, azaz a futball-cipőket. 16 órakor indultunk Ausztriából repülővel előbb Párizsba, majd 20.15-kor utazunk tovább a távoli Dél-Afrikába.

Nagyon vártam már ezt a napot, remélem sokáig maradunk.

Olvasóink írták

 • 5. háté 2010. június 24. 12:30
  „Gyalázatos szereplés---”
 • 4. lilla96 2010. június 18. 12:39
  „NAGYON EZ A BLOG KÖSZI KORNÉL”
 • 3. piroskaésabarkasz 2010. június 14. 21:41
  „20 lökött kerget egy bőrgolyót, amitől ők isteneknek hiszik magukat.Egyes emberek pedig a focicsapatok teljesitménye alapján felsőbbrendünek képzelik a nemzetüket.Ez SPORT és mint teljesitményt kell tisztelni.”
 • 2. Batistuta 2010. június 14. 13:55
  „Horemhebnek üzenem: Hajrá Szlovákia! Hajrá Szlovénia! Hajrá Szerbia! Hajrá Mindenki! Ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna!!!!!”
 • 1. Primax 2010. június 14. 10:32
  „Hajrá ! ! !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezt írta a német sajtó: Bocsánat, Anglia!

"Bocsánat, Anglia!", "Német bosszú a Wembleyért", "Most kiegyenlítettük a számlát" - ilyen és ehhez… Tovább olvasom