Focista a csúcson

2022.12.19. 13:27

Foci Vb 2022 - Mindenki szuperlatívuszokban beszél Messiről

Híres sportolótársai is szuperlatívuszokban nyilatkoztak Lionel Messiről, akinek vezetésével Argentína vasárnap megnyerte a katari labdarúgó-világbajnokságot, a döntőben 11-esekkel felülmúlva az előző vb-n győztes Franciaországot.

MTI

Lionel Messi a legjobb játékosként elnyert aranylabdával - Foto: MTI/EPA/Ronald Wittek

Pelé, háromszoros világbajnok brazil labdarúgó: "Tovább íródott a futballtörténelem, ahogy mindig, lenyűgözően. Messi megnyerte az első világbajnoki címét, pályafutása alapján megérdemelten. Sportágunk jövője számára óriási ajándék volt ez a látvány. Gratulálok, Argentína! Diego biztosan mosolyog most."

lberto Fernandez, argentin államelnök: "Mindig együtt. VILÁGBAJNOKOK VAGYUNK. Nincs több szó. Köszönöm, Argentína!"

Emmanuel Macron, francia államfő: "Gratulálok a francia csapatnak a vb-szerepléshez, a küzdőszellemhez. Elkápráztattátok a nemzetet és világ futballszurkolóit."

Roger Federer, 20-szoros Grand Slam-győztes teniszező: "Tündérmese, Argentína! Messi, te időről időre újraértelmezed a nagyszerűséget. Megtiszteltetés nézni a játékodat."

Andy Murray, háromszoros Grand Slam-győztes teniszező: "Messi minden idők legjobb sportolója? És most nem csak a futballra gondolok. Micsoda férfi."

Tiger Woods, 15-szörös major-győztes golfozó: "Ő (Messi) a legnagyszerűbb labdarúgó, akit valaha láttam. Mondhatjuk Pelét és Maradonát, de ezzel együtt úgy gondolom, hogy őrület, amit Messi a labdával művel. Hozzáragad a lábához."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!