Rekordok sorozatban

2022.12.05. 11:11

Foci Vb 2022 - Csúcsformában: Kylian Mbappé számokban

A katari világbajnokság legnagyobb sztárja eddig a címvédő franciákat erősítő Kylian Mbappé, akinek elképesztő formáját számos statisztikai adat is igazolja.

MTI

A francia Kylian Mbappé - Fotó: MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron

 

 A Paris Saint-Germain csatára 2018-ban, 19 évesen már szerzett vb-aranyat, akkor az oroszországi torna legjobb utánpótláskorú játékosává választották. Ami az idei világbajnokságot illeti, a francia RMC csatorna már legendaként emlegeti a 63-szoros válogatott kiválóságot, Didier Deschapms szövetségi kapitány pedig közölte, számára teljesen nyilvánvaló, hogy jelenleg Mbappé a világ legjobb futballistája.

A kameruni és algériai felmenőkkel rendelkező támadó ötször volt eddig eredményes Katarban, ezzel ő a vb-góllövőlista éllovasa.

Mbappé számai a világbajnokságokon (és azokon kívül)

1 - Ő az első, aki 23 évesen már 9 gólt szerzett vb-ken.
5 - Franciaként Mbappé előtt csak Just Fontanie ért el öt gólt egy vb-n, amikor 1958-ban 13 találattal zárt.
7 - Nem vb-szám, de imponáló, hogy Mbappé vezeti hét találattal a Bajnokok Ligája góllövőlistáját is.
9 - Ő a kilencedik, aki két egymást követő vb-n legalább négyszer eredményes. Korábban a brazil Vavá és Ronaldo, az angol Gary Lineker, az argentin Gabriel Batistuta, az olasz Christian Vieri, valamint a német Gerd Müller, Miroslav Klose és Thomas Müller volt képes erre.
9 - Kilenc eddigi góljával ő a második legeredményesebb francia a vb-ken Fontaine mögött, megelőzve olyan klasszisokat, mint Thierry Henry (6), Zinedine Zidane (5) és Michel Platini (5).
12 - Ennyi találattal vezeti a francia bajnokság góllövőlistáját, megelőzve párizsi klubtársát, a brazil Neymart (11). A PSG örökrangsorában 147 találattal a második helyen áll Jean-Pierre Papin (156) mögött.
16 - Az utóbbi 14 válogatott fellépésén 16-szor talált a kapuba, és 7 gólpasszt adott. Azaz átlagosan meccsenként 1,65 gólban vállalt szerepet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!