Jöhetnek a horvátok

2022.12.02. 09:13

Foci Vb 2022 - Különkiadás és ünneplés Tokióban - fotók

A hajnali időpont ellenére sokan az utcákon ünnepelték Tokióban a japán labdarúgó-válogatott továbbjutását a katari világbajnokságon.

MTI

Japán játékosok ünnepelnek - Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

A Nikkan Sports című sportlap különkiadást szentelt a csapat váratlanul jó szereplésének. A japánok a németek után a spanyolokat is legyőzték 2-1-re, így csoportelsőként léptek tovább a 16 közé. A hajnali 4 órás időpont ellenére a szurkolók megtöltötték azokat a bárokat, vendéglátó helyeket, ahol televízión nézhették a találkozót, majd a főváros nevezetes pontjain, így a világ legforgalmasabb gyalogos átkelőhelyének tartott Sibuja kereszteződésnél gyűltek össze.

Fotók Tokióból

Kisida Fumio, Japán miniszterelnöke is értékelte a továbbjutást, aki szerint a válogatott egy fantasztikus meccsen hatalmas eredményt ért el. Morijaszu Hadzsime szövetségi kapitány úgy vélte, a németek és a spanyolok legyőzése az ázsiai futball sikere is.

"Nekünk ázsiaiaknak az a tény, hogy a világ futballjának két vezető hatalma, Németország és Spanyolország ellen nyertünk, nagy magabiztosságot ad. Még sokat kell tanulnunk, de optimisták vagyunk, mert megmutattuk, hogy az ázsiai és a japán futball két topcsapatnál is jobb. Ezért együtt örülünk" - fogalmazott a kapitány.

Japán a nyolcaddöntőben Horvátországgal találkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!