A kaland folytatódik

2022.12.04. 19:44

Foci Vb 2022 - Giroud és Mbappé negyeddöntőbe lőtte a franciákat - nyilatkozatok meccs után

A címvédő francia válogatott 3-1-re legyőzte a lengyel csapatot a katari labdarúgó-világbajnokság vasárnapi első nyolcaddöntőjében.

MTI

A francia válogatott tagjai ünnepelnek, miután megnyerték a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Franciaország-Lengyelország mérkőzést - Fotó: MTI/AP/Ricardo Mazalan

"Nincs rá recept, senki, egy edző sem ismeri a módját, hogy megállítsa Mbappét, amikor ilyen formában van" - méltatta Czeslaw Michniewicz, a lengyelek szövetségi kapitánya a duplázó támadót. Rámutatott: azzal együtt is, hogy ezúttal fájdalmat okozott nekik, igazi sztárnak tartja Mbappét, akit Lionel Messihez, Cristiano Ronaldóhoz és Robert Lewandowskihoz mért. 

"Hosszú évekig ő lehet a legjobb játékos."

 A szakember kiemelte, a fő céljuk az volt, hogy 36 esztendő után túléljék a csoportkört, és végül a címvédő állította meg őket.

Deschamps elismerte, hogy nem volt könnyű találkozó a jól szervezett lengyel gárda ellen, így a szünetben kénytelenek voltak néhány pozíciós változtatásra.

"Egységes csapatunk van és ma a játékosok kifogástalan hozzáállása meghozta az eredményét. Most töltünk majd egy kis időt a családtagjainkkal" - fűzte hozzá a játékosként és kapitányként is vb-győztes szakember.

 Giroud bevallotta: gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy immár ő vezeti a francia örökrangsort.

"A kaland folytatódik!" - emelte ki a csatár.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!