Horvátok a négy között

2022.12.09. 21:26

Foci Vb 2022 - Dalic: Nem vagyunk normálisak!

Zlatko Dalic, a pénteken elődöntőbe jutott horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint minden játékosa a legjobb teljesítményét nyújtotta a katari világbajnokság negyeddöntőjében, amikor tizenegyespárbajt követően búcsúztatták Brazíliát.

MTI

Zlatko Dalic horvát szövetségi kapitány - Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel

A szakember a horvát HRT televíziónak adott nyilatkozatában kiemelte a cseréket, akik a padon ülve is együtt küzdöttek és szenvedtek pályán lévő társaikkal, hogy sikeresek legyenek. Az edző csapata továbbjutását a horvát embereknek ajánlotta.

"Nagyszerű mérkőzés volt az első perctől az utolsóig, és végül kiejtettük a torna nagy esélyesét. Ez Horvátország: büszkeség, bátorság, magabiztosság, hazaszeretet. Horvátország akkor képes a legjobbját nyújtani, amikor szükséges, amikor az a legfontosabb. Mindig is mondtam, soha nem szabad minket lebecsülnie egyik ellenfelünknek sem" - mondta a szakember.

Dalic kiemelte, ezzel még nem értek az út végére, mennek tovább, mert "nagy dolgokat képesek elérni".

"Nagyon örülök, hogy három és fél millió lakossal az elődöntőben vagyunk, egymás után másodszor. Nem vagyunk normálisak!" - hangsúlyozta.

A brazil szövetségi kapitány, Tite - aki már a vb előtt jelezte, hogy az elért eredménytől függetlenül távozik a csapat éléről - elismerte, hogy a legnagyobb felelősség őt terheli a kiesés miatt.

"Nem vagyok képmutató, tisztában vagyok vele, hogy a legnagyobb felelősség az enyém, de nem csak az enyém egyedül. Mi együtt mindannyian felelősek vagyunk" - mondta a 61 éves tréner.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!