Előzetes

2022.12.03. 10:06

Foci Vb 2022 - Ausztrália legyőzésével kerülhet közelebb Argentína Messi álmának megvalósításához

Az argentin válogatottnak Ausztrália legjobbjait kell legyőznie a katari labdarúgó-világbajnokság szombat esti nyolcaddöntőjében ahhoz, hogy legnagyobb sztárjátékosának, a hétszeres aranylabdás Lionel Messinek maradjon reménye megvalósítani a vb-trófea megszerzéséről szövögetett álmát.

MTI

Lionel Messi közelebb kerülhet a vébé címhez -- Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Nyolcaddöntő

Argentína-Ausztrália, al-Rajjan (Ahmad bin Ali Stadion) 20.00

A várható kezdőcsapatok

Argentína: Emiliano Martínez - Nahuel Molina, Nicolás Otamendi, Cristian Romero, Nicolás Tagliafico - Alexis Mac Allister, Enzo Fernández, Rodrigo De Paul - Julián Álvarez, Lionel Messi, Ángel Di María
Ausztrália: Mathew Ryan - Fran Karacic, Harry Souttar, Kye Rowles, Aziz Behich - Aaron Mooy - Mathew Leckie, Jackson Irvine, Riley McGree, Craig Goodwin - Mitchell Duke

A dél-amerikai együttes egyértelmű esélyese az összecsapásnak, ugyanakkor Lionel Scaloni szövetségi kapitány tanítványainál jobban kevesen tudják, hogy miért nem éri meg előzetesen lebecsülni a riválist. Az argentinok ugyanis a vb első nagy meglepetésének szenvedő alanyai voltak, a csoportkör első fordulójában 2-1-re kikaptak a szaúdi csapattól. Azután feljavultak Messiék, és előbb Mexikót, majd Lengyelországot verték, így csoportelsőként jutottak a 16 közé.

Az ausztrálok már azzal is meglepetést okoztak, hogy a címvédő franciákat, valamint a dánokat és a tunéziaiakat felvonultató csoportból másodikként továbbléptek, így aztán készülhetnek történetük egyik legnagyobb és legfontosabb meccsére. Egyik együttesnek sem volt azonban ideje túl sok pihenésre, a két teljes szünnap Scaloni szerint "őrületesen kevés".

"Nem volt időnk arra sem, hogy leülepedjen bennünk, ami az utolsó csoportmérkőzésen történt, rögtön a feltöltődéssel, az erő visszanyerésével kellett elkezdenünk foglalkozni. De egyet ígérhetek, készen fogunk állni szombaton" - jelentette ki harciasan Rene Meulensteen, az ausztrálok másodedzője.

"A riválisunk nagyon kemény. Bárki, aki azt gondolja, hogy Ausztrália ellen könnyű összecsapás vár ránk, téved" - foglalta össze a helyzetet argentin szempontból Scaloni.

A negyeddöntőbe kerülés az ausztráloknak egy álommal érne fel, miközben dél-amerikai ellenfelüknek ez a minimum futballőrült szurkolóik elvárásai alapján, ráadásul a 35 éves Messinek nagy valószínűséggel ez az utolsó esélye arra, hogy vb-trófeát emelhessen a magasba a válogatott kapitányaként.

A két együttesnek ez lesz a nyolcadik találkozója, az elmúlt hétből négy barátságos meccs volt, melyeken három argentin és egy ausztrál siker született. A dél-amerikaiak az 1994-es világbajnokság interkontinentális pótselejtezőjén Ausztráliában 1-1-et játszottak, majd otthon 1-0-ra nyertek, ezzel kijutottak a vb-re. A 2005-ös esztendőben a Konföderációs Kupán találkozott egymással a két csapat, azon a meccsen 4-2-es argentin siker született.

A kétszeres vb-győztes Argentína 1986 után hódítaná el újra a trófeát, míg Ausztrália története hatodik vb-jén másodszor szerepel a legjobb 16 között, de negyeddöntős még sosem volt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!