Hollandok a 8-ban

2022.12.03. 22:32

Foci Vb 2022 - A holland vezetés ellenére félidőben még kritikus volt van Gaal

Az első félidő után még kritikus volt játékosaival szemben Louis van Gaal, a katari labdarúgó-világbajnokságon elsőként negyeddöntőbe jutott hollandok szövetségi kapitánya.

MTI

Holland játékosok ünnepelnek - Fotó: MTI/EPA/Nusad Szekkajil

"Vezettünk ugyan 2-0-ra, két nagyszerű góllal, az első különlegesen olyan volt, amelyből érződött a csapat dinamikája, ugyanakkor szenvedtünk, sokszor nem volt nálunk a labda, ez pedig nem elfogadható világbajnokságon" - fogalmazott a szakvezető az első nyolcaddöntő, az amerikaiak elleni 3-1-es siker után. - "Ha jobb csapatok ellen így játszunk, az nem fog eredményre vezetni. A másodikban viszont hihetetlen labdabirtoklást produkáltunk, játékunknak nem volt gyenge pontja, még úgy sem, hogy buta gólt kaptunk."

Van Gaal elárulta: egy éve mondja, hogy világbajnokok lehetnek.

"Nem azt mondom, hogy azok leszünk, hanem, hogy lehetünk" - árnyalta kijelentését.

 Gregg Berhalter, az amerikaiak szakvezetője úgy vélekedett, hogy játékosai mindent megtettek a sikerért, és nem voltak messze attól, hogy ezt elérjék.

"Az első félidő ezt mutatta, abban nagyon jól játszottunk. A másodikban szereztünk egy gólt, de mindjárt kaptunk is, ami nehezen volt feldolgozható" - értékelt a szövetségi kapitány, aki kiemelte: büszke a csapatára, és arra, ahogyan a játékosok a pályán és azon kívül viselkednek.

"Azért jöttünk a világbajnokságra, hogy megmutassuk, mi hogyan focizunk, és ezt részben meg is tettük. Tanulnunk kel az itteni mérkőzésekből. A csapat mindenesetre előrelépett, van saját játékstílusunk és vannak nagyon elkötelezett játékosaink" - összegzett Berhalter, aki szerint a tornán végig jól dolgozott az együttes védelme, az egész csapat intenzíven futballozott és nehéz volt fogást találni rajta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!