Önfény

2022.12.20. 10:27

Foci Vb 2022 - A főszervező szerint minden idők legjobb világbajnoksága volt a katari

FIFA elnökéhez, Gianni Infantinóhoz hasonlóan minden idők legjobb labdarúgó-világbajnokságának nevezte a vasárnap zárult katari tornát Hasszan al-Tavadi, a szervezőbizottság főtitkára.

MTI

Lionel Messi argentin csapatkapitány felmutatja a FIFA-világkupát, a vb trófeáját - Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

"Tanultunk Oroszországtól, Dél-Afrikától, Brazíliától és Németországtól. Ez volt a futballtörténelem legjobbja" - mondta a vasárnap esti, argentin-francia döntő után al-Tavadi.

Azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy egyik korábbi vb-t sem másolták, már csak azért sem, mert a tornát egyedülálló módon télen rendezték. Szerinte a vb "összetéveszthetetlen" volt, amelyet "soha nem lehet majd összehasonlítani más vb-kel".

A tornát nemcsak az időpontja miatt érték kritikák külföldről, hanem azért is, mert a bírálók szerint Katarban nem megfelelően kezelik az emberi jogokat és a vendégmunkások életkörülményei sem megfelelőek.

Al-Tavadi arról a benyomásról nem beszélt, hogy az országban jóval kevésbé volt vb-hangulat, mint a korábbi tornákon, szerinte szurkolói szempontból is "fenomenálisra" sikerült a viadal. Példaként azt az eufóriát említette, amely a meglepetésre négy közé jutott Marokkót övezte.

"Az egész arab világ felsorakozott Marokkó mögött, és velünk ünnepelt." - fogalmazott.

Ahogy mondta, a fő céljukat elérték:

"Lehetőséget kaptunk arra, hogy vendégül lássuk a világ különböző részeiről érkező embereket, akik megismerhettek és megítélhettek bennünket. Ahogy korábban, most is vannak különbözőségek, de a szenvedély közös."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!