Győzelem és továbbjutás

2022.11.29. 18:05

Foci Vb 2022 - Hollandia-Katar 2-0 - fotók

Hollandia 2-0-ra legyőzte a házigazda Katart, így első helyen jutott tovább a nyolcaddöntőbe kedden a labdarúgó-világbajnokság A csoportjából.

MTI

A holland Cody Gakpo ünnepel, miután gólt szerzett - Fotó: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Hollandia-Katar 2-0 (1-0)
A csoport, 3. forduló:, al-Hor, 66 784 néző, v.: Bakary Gassama (gambiai)
gól: Gakpo (26.), de Jong (49.)
sárga lap: Ake (52.)

Fotók a meccsről

A  holland csapat két győzelemmel és egy döntetlennel zárta a kvartettet, míg Katar három vereséggel búcsúzott.

Hollandia: Andries Noppert - Jurriën Timber, Virgil van Dijk, Nathan Aké - Denzel Dumfries, Marten de Roon (Teun Koopmeiners 82.), Frenkie de Jong (Kenneth Taylor 86.), Daley Blind - Davy Klaassen (Steven Berghuis 66.) - Cody Gakpo (Wout Weghorst 82.), Memphis Depay (Vincent Janssen 66.)

Katar: Mesaal Barsam - Iszmail Mohammad (Muszab Hoder 85.), Pedro Miguel, Bualem Huhi, Abdelkarim Hasszan, Homam Ahmed - Abdulaziz Hatem (Ahmed Alaeldin 85.), Asszim Madibo (Karim Budiaf 64.), Hasszan al-Hajdosz (Ali Aszadalla 64.) - Almoez Ali (Mohamed Muntari 64.), Akram Afif

26. perc: bal oldali holland támadás végén Gakpo sarokkal Klaassenhez passzolt, aki visszagurította a labdát, a csatár pedig középre húzott és a 16-os vonaláról a kapu bal alsó sarkába lőtt (1-0).
49. perc: Klaassen jobb oldalról ívelt a katari ötös jobb sarkához, ahol Depay tisztára játszotta magát, három méterről a kapusba lőtt, a kipattanót pedig a berobbanó Frankie de Jong két méterről a kapuba bombázta (2-0).

A meccs a papírformának megfelelően hatalmas holland fölénnyel indult. Louis van Gaal szövetségi kapitány tanítványai az első negyedórában kapujukhoz szegezték a házigazdákat, gólt azonban nem tudtak szerezni, s az idő előrehaladtával mérsékelték a nyomást a katari kapun. A hazaiak ezt követően bátrabbá váltak, és egy-két labdaszerzés után igyekeztek eljutni a holland kapuig, nagy helyzetet azonban nem tudtak kialakítani, a hollandok pedig a félidő közepén Cody Gakpo révén megszerezték a vezetést.

A szünetig a hollandok nem erőltették a támadásokat, Katar pedig mindent megtett, de képtelen volt veszélyt teremteni a rivális kapujánál.

A második félidő elején növelte előnyét a holland nemzeti együttes, mely a folytatásban takarékoskodott az energiáival, kevés helyzetet alakított ki, s csak egy kapufáig és egy meg nem adott gólig jutott. A katariak igyekeztek nagyobb hangsúlyt fektetni a támadásokra, de igazán komoly helyzetig nem jutottak, így pont nélkül búcsúztak a vb-től.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!