Értékelés

2022.11.28. 10:31

Foci Vb 2022 - Hans Flick: gigantikus teljesítményt nyújtott a német csapat

Hansi Flick szerint a német labdarúgó-válogatott "gigantikus" teljesítményt nyújtott vasárnap a világbajnokságon Spanyolország ellen (1-1).

MTI

Hansi Flick német szövetségi kapitány - Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan

"Minden futballszurkoló megkapta, amiért kijött a stadionba. Nagy elismerés a csapatnak" - nyilatkozott a német szövetségi kapitány. Hozzátette ugyanakkor, hogy csak az első lépést tették meg a továbbjutás felé vezető úton.

"A csapat gigantikus teljesítményt nyújtott ma, büszke vagyok rá. Az együttes mentalitása nagyon meggyőző volt." - fogalmazott Flick, aki  külön kiemelte Niclas Füllkrugot, aki csereként beszállva szerezte az egyenlítő gólt.

Luis Enrique szintén elégedetten értékelt a meccs után: "Ha valaki azt mondta volna nekem, hogy két találkozó után vezetjük a tabellát és egy döntetlen is elég a továbbjutásunkhoz, azt előre aláírtam volna. Az első félidőben nagyszerűen játszottunk, de a végén kicsit elbizonytalanodtunk, amit a németek kihasználtak. Ők mindent egy lapra tettek fel, mi pedig nem tudtuk irányítani a játékot. Az utolsó meccsre úgy megyünk ki, hogy nem számolgatunk, hanem nyerni akarunk." - nyilatkozott a spanyolok szövetségi kapitánya.

Az E csoport szerdai utolsó fordulójában a négypontos spanyolok az egy győzelemmel álló Japán, míg az egypontos németek a hárompontos Costa Rica ellen lépnek pályára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!