Értékelések

2022.11.28. 19:49

Foci Vb 2022 - A ghánai kapitány szerencséről beszélt

A ghánai szövetségi kapitány szerencséről, a dél-koreaiak szakvezetője pedig igazságtalanságról beszélt a két csapat hétfői mérkőzése után, melyet az afrikai csapat 3-2-re nyert meg a katari labdarúgó-világbajnokságon.

MTI

Otto Addo, ghánai szövetségi kapitány - Fotó: MTI/EPA/Nusad Szekkajil

A ghánaiakat irányító Otto Addo úgy értékelt, hogy nagyon érzelemdús volt az összecsapás a hullámhegyeivel és -völgyeivel.

"A dél-koreaiak nagyon jól játszottak, nagy nyomást helyeztek ránk" - mondta a szakvezető, aki elismerte, hogy bizonyos szakaszokban küszködtek, nem futballoztak elég intenzíven ahhoz, hogy megakadályozzák ellenfelük keresztpasszait.

"Szenvedélyes védekezés párosult jó kapusteljesítménnyel, és a végén kis szerencsénk is volt" - összegzett a 47 éves, német születésű tréner.

Ghána 2-0-s előnnyel vonult az öltözőbe az első játékrészt követően, majd az ázsiaiak egyenlítettek, a győzelmet érő gólt mégis az afrikaiak tudták megszerezni.

"Teljesen igazságtalan eredmény született, még a döntetlen is igazságtalan lenne. Megérdemeltük volna a győzelmet" - hangoztatta Sergio Costa, a dél-koreaiak portugál másodedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, melyen honfitársa, Paulo Bento szövetségi kapitány nem vehetett részt, miután heves tiltakozásáért piros lapot kapott a lefújást követően.

A G csoportban Ghána három, a Koreai Köztársasággal egy ponttal várja a pénteki utolsó fordulót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!