Foci VB 2014 Brazília

2014.07.15. 19:56

Ünneplő tömeg fogadta a hazatérő világbajnok németeket

Több százezren ünnepelték kedden Berlinben a brazíliai világbajnokságról hazatért német labdarúgó-válogatottat.

Az ország történetének negyedik világbajnoki címét megszerző csapatot már hajnalban ezrek várták a német főváros történelmi központjában, a Brandenburgi kapu és a Győzelmi Oszlop között kialakított több mint 40 ezer négyzetméteres szurkolói zónában (Fanmeile).

Joachim Löw együttese több mint kétórás késéssel, délelőtt tíz óra után érkezett meg a Tegel nemzetközi repülőtérre, ahol a Lufthansa légitársaság "A győztesek repülője" (Siegerflieger Fanhansa) nevű különjáratát gépfürdetéssel - vízsugaras köszöntéssel - fogadták a légikikötő tűzoltói.

A német Benedikt Hoewedes megpuszilja a világbajnoki trófeát a Brandenburgi kapunál, ahol a hazatérő világbajnok német válogatottat köszöntik a rajongók Berlinben 2014. július 15-én. Két nappal korábban Németország 1-0-ra legyőzte Argentinát a brazíliai labdarúgó-világbajnokság döntőjében a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban. (MTI/AP/Pool/Alex Grimm)


A világbajnokok busszal indultak a belvárosba, és a Fanmeile előtt átszálltak egy nyitott kamionba, amely az utcákat ellepő ünneplő tömeg miatt csigalassúsággal tette meg a diadalmenet utolsó kilométereit.

A Brandenburgi kapunál Berlin kormányzó polgármestere, Klaus Wowereit fogadta a labdarúgókat a város aranykönyvével. A nemzeti csapat mezére a negyedik csillagot megszerző sportolók mind beírták a nevüket a német főváros aranykönyvébe, majd a csaknem hatórás ünnepi program csúcspontjaként a szakvezetőkkel együtt felvonultak a Berlin jelképének számító városkapunál felállított színpadra.

Elsőként a szövetségi kapitányt, Joachim Löwöt és segítőit - Hansi Flick másodedzőt, Andreas Köpke kapusedzőt és Oliver Bierhoffot, a válogatott menedzserét - szólították a színpadra, utánuk pedig a játékosokat.

A csapat nem nyert volna a szurkolók támogatása nélkül - emelte ki a Nationalelfet 2006 óta irányító Löw az első becslések szerint több mint 200 ezres tömeg előtt, hozzátéve, hogy "mi mind világbajnokok vagyunk".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!