Foci VB 2014 Brazília

2014.07.21. 16:00

A vébé legszebb gólja James Rodriguezé

James Rodrigueznek, a kolumbiai válogatott csatárának az Uruguay ellen szerzett találatát választották a szurkolók a nyolc napja befejeződött brazíliai labdarúgó-világbajnokság legszebb góljának.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján több mint négymillió drukker adta le voksát, ez alapján lett - a várhatóan napokon belül a Real Madridhoz igazoló - Rodriguezé a torna gólja. A brazíliai világbajnokságon hat találattal gólkirály, azaz aranycipős futballista a nyolcaddöntőben egy neki fejelt labdát mellel tett maga elé, majd kapásból bombázott a kapuba úgy, hogy a labda a felső lécről került a hálóba.



A 23 éves Rodriguez mögött a második helyen Robin van Persie végzett, a Manchester United holland támadója a spanyolok elleni 5-1-re megnyert csoportmérkőzésen bemutatott csukafejesével egyenlített.



Sorozatban ez volt a harmadik olyan világbajnokság, amelyen dél-amerikai játékos szerezte a torna legszebb gólját, négy évvel ezelőtt az uruguayi Diego Forlán, 2006-ban pedig az argentin Maxi Rodriguez volt a győztes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!