Foci VB 2014 Brazília

2014.05.30. 11:50

Három stadionnal továbbra is gondok vannak Brazilíában

Natalban, Porto Alegrében és Sao Paulóban is aggódóan nyilatkozott Jérome Valcke, a FIFA főtitkára.

MTI

Nem zárult megnyugtatóan Jérome Valckénak, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkárának kéthetes stadionkörútja a brazíliai világbajnokság helyszínein, mivel a 12-ből három aréna esetében komoly problémákkal szembesült.

A sportvezető csütörtökön összegezte tapasztalatait, kiemelve, hogy Natalban, Porto Alegrében és Sao Paulóban is elmondta a szervezőknek, aggódik az ottani helyzet miatt. Beszámolója szerint Natalban "versenyt futnak az idővel", míg Porto Alegrében még "rengeteg a tennivaló".


A június 12-i nyitómérkőzés helyszínén, a Sao Pauló-i Corinthians Arénában a legnagyobb gondot az okozza, hogy vélhetően nem tudnak teljes kapacitással tesztelni a vb előtt, márpedig a FIFA ezt elvárja a szervezőktől. Az első tesztmérkőzést május 18-án rendezték, ám a 68 ezres létesítménybe, mindössze 36 ezer szurkolót engedtek be. A második találkozóra, melyre vasárnap kerül sor, az eredeti tervek szerint minden helyet értékesítettek volna, a héten azonban a helyi illetékes szervek biztonsági okokból nem adtak engedélyt az ideiglenes székekkel felszerelt szektorok megnyitására. Mindez azt jelenti, hogy maximum 40 ezren lehetnek jelen a meccsen.

Valcke a hiányosságok mellett pozitívumokról is beszámolt, mivel a másik kilenc helyszínnel kifejezetten elégedett volt. Így a Curitibában látottakkal is, ami azért "nagy szó", mert az év elején a folyamatos csúszások miatt komolyan felmerült, hogy megfosztják a rendezés lehetőségétől a várost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!