Foci Eb 2016 KO

2016.06.22. 09:35

Ne számolgasson, mi megmondjuk! Így juthat Magyarország a legjobb 4 közé!

Kialakult a halálág: 9 Eb-cím az egyik ágon! Ha azonban nem kapunk ki Portugáliától, vagy kikapunk, de Izland nyer, akkor elkerüljük az olasz-spanyol-német-francia-angol darálót!

Spanyolország vereségével  igazi halálág alakult ki az Európa bajnokság egyenes kiesési szakaszában. Ezen az ágon 9 Európa-bajnoki cím sűrűsödött össze azzal, hogy Olaszország, Spanyolország, Németország, Franciaország és Anglia egy ágra került. Olaszország és Spanyolország már a nyolcaddöntőben találkozik, s a győztesre valószínűleg Németország vár. A németekkel előre látható, hogy a Franciaország – Anglia párosítás győztese vár a döntőbe jutásért.

A másik ágon egyelőre Svájc, Lengyelország, Horvátország és Wales van, valamint előreláthatólag Belgium  (esetleg Svédország) kerül majd ide, vagyis itt egyetlen Európa-bajnok sem található. Ha a magyar csoport győztese Portugália lesz, a belga-portugál meccs ugyancsak korán kiejt egy erős csapatot. Első áttekintésre Horvátország viszonylag könnyen a legjobb 4 közé juthat, ahol talán a belgákkal fog játszani a döntőért. De ne siessük el!

 

Ha a magyar csapat nem kap ki Portugáliától, vagyis a csoport élén végez, akkor a belga, esetleg a svéd válogatott lesz az ellenfele. Álmodozás ugyan, de miért ne: ezen az ágon Wales vár a győztesre, és egy kicsit még tovább álmodozva Magyarország a legjobb 4 közé juthat. Ehhez nem kell mást tennie, mint legalább döntetlent játszania Portugáliával, megverni a belgákat, majd Walest, és meg is van!


A Földre visszatérve, Magyarország, csoportja harmadik helyén végezve Horvátországot kaphatja a nyolcaddöntőben. A horvátokkal játszottunk már döntetlent, ha sikerülne megverni őket, akkor Lengyelországot kell legyőzni a legjobb 4 közé jutásért. Ehhez azonban Izlandnak nyernie kell Ausztria ellen, ami nem nagyon valószínű.


Egy biztos, ezen az ágon az álmodozás is könnyebb!


Utoljára a 2004-es Európa-bajnokságon alakult ki halálág és egy viszonylag könnyű ág. Ekkor Görögország a könnyű ágon jutott a döntőbe és lett Európa-bajnok.

A 2004-es Eb kiesési szakasza (Wikipedia). Vajon újra a könnyebb ág hozza a győztest?

A 2004-es Eb kiesési szakasza (Wikipedia). Vajon újra a könnyebb ág hozza a győztest?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!