Foci Eb 2016 KO

2016.06.09. 17:45

Életet menthet az előzetes regisztráció: az Eb-re utazók figyelmét hívja fel a magyar külügy

A Franciaországba látogatók a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon regisztrálhatnak, amire nem a szurkolók nyomon követése miatt, hanem azért van szükség, mert az akár életmentő is lehet, egy nem várt esemény után.

MTI

Internetes előzetes regisztrációra biztatja a franciaországi labdarúgó  Európa-bajnokságra látogató magyar szurkolókat a Külgazdasági és  Külügyminisztérium - mondta Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért  felelős államtitkár csütörtökön, Budapesten tartott  sajtótájékoztatón.      


A kormány képviselője elmondta, a Franciaországba látogatók a  konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon regisztrálhatnak, amire nem a  szurkolók nyomon követése miatt, hanem azért van szükség, mert az  akár életmentő is lehet, egy nem várt esemény után. 


Franciaországban ugyanis továbbra is szükségállapot, a  legmagasabb terrorkészültségi fokozat van érvényben - emlékeztetett  az államtitkár, aki szerint az országba látogatók ebből elsősorban  azt érzékelhetik, hogy a megszokottnál jóval nagyobb biztonsági  személyzet van jelen a köztereken, akik gyakoribb és alaposabb  ellenőrzéseket tartanak például a reptereken és az utakon. Magyar  Levente ezért azt tanácsolta a Franciaországban közlekedőknek, hogy  lehetőség szerint minél korábban induljanak el úticéljaik felé. 


Az államtitkár aláhúzta, a magyar állam és külügy mindent  megtesz, hogy szavatolja a magyar emberek biztonságát  Franciaországban, de erre akkor van nagyobb esély, ha a kilátogatók  követik azokat az iránymutatásokat, amelyeket a Terrorelhárítási  Központ (TEK) is megfogalmazott. 


Hozzátette, a magyar labdarúgó válogatott három meccshelyszínén  (Bordeaux-ban, Marseille-ben és Lyonban) fix és mobil pontokon is  jelen lesznek a magyar konzuli szolgálat munkatársai, akikhez  információért, valamint balesetek, bűncselekmények utáni  segítségnyújtásért is fordulhatnak a magyarok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!