Kék hírek

2017.11.08. 09:29

Figyelmeztetés: rendőrök lepik el szerdán a magyar bankokat

Készpénzszállítási tesztet végez a Magyar Nemzeti Bank.

Munkatársunktól

A Magyar Nemzeti Bank a mai napon a Készenléti Rendőrséggel, a készpénzellátás szempontjából kiemelt jelentőségű kereskedelmi bankokkal és a Magyar Posta Zrt-vel együttműködve készpénzszállítási üzletmenet-folytonossági tesztet hajt végre - áll a Magyar Nemzeti Bank sajtóközleményében.

A tesztelés során az MNB – egy nem várt rendkívüli helyzet fellépése esetére – a lakossági készpénzellátás biztosításához szükséges folyamatokat modellezi. E rendszeresen, több évente ismétlődő gyakorlat végrehajtása alkalmával az állampolgárok egyes budapesti és nagyobb vidéki városokban levő bank- és postafiókok környezetében november 8-án a szokásosnál több, a tesztelésekben résztvevő rendőr jelenlétét tapasztalhatják.

Az üzletmenet-folytonossági teszt-művelet lebonyolítása az érintett bank- és postafiókokban mindössze néhány percig tart és a fióki ügymenetet nem zavarja meg. Az adott fiókokban az ügyfelek kiszolgálása folyamatosan, a megszokott rendben történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!