ficánka

2015.08.13. 23:27

Suria-nak megint a mi segitsegunkre lenne szuksege Mozambikban

Kedves olvasok. Nem eloszor fordulok Onokhoz, hogy segitseget kerjek. Ket eve sikerult es tudom, hogy most is sikerulni fog, mert egyutt minden lehetseges.

Aki olvasta a blogomat tudja, hogy tobb eve kinn vagyok Mozambikban, Afrika deli reszen onkenteskent. A legjobb baratnom ket eve autobalesetet szenvedett es lebenult, derektol lefele nem erez semmit. Kateterrel el es teljesen el van szigetelve, mert az ottani korulmenyek egy mozgasserultnek nem olyan jok mint itthon. Ket eve az olvasok segitsegevel sikerult kivinnem egy kerekes szeket, amit az abdai Eletfa Egyesulet , Horvath Lajos adomanyozott. Sikerult neki kivinnem repulovel es sokat segitett, amikor fizikoterapiara jart. Mai napig sokat segit, de sajnos csak a hazon beluli mozgasban.

Mozambikban nagyon homokosak az utak ott, ahol o lakik es a kerekesszekkel lehetetlen kimozdulni. Ket ev alatt egyszer jott ki a hazbol, amikor a szulinapja volt es  sikerult kolcsonkernem egy kocsit es elvittem egy kozeli etterembe. Sajnos felfekvese lett, van egy hatalmas seb a feneken es ketto az oldalan. A kezere edz most, hogy majd ha jobban lesz akkor egyedul is fel tudjon ulni es be tudjon szallni a kerekes szekbe.

Arra gondoltam, hogy ha lenne egy elektromos scooter-je amit a kepen lathatnak, akkor mar nem fuggene masoktol, mert ha megerosodik akkor csak beszall es el tud menni a piacra vagy a fizikoterapiara akar egyedul is. Ez a jarmu remekul elmegy a homokban is, kiprobaltuk. Az Eletfa Egyesuletnel  Horvath Lajos iden is segitene, csak a szallitassal es a tarolassal felmerulo koltsegeket kell kifizetnem ami kb. 100 ezer forint.

Kerem, aki tud segitsen. Tudom, hogy sok ember csodara kepes. Megadom a szamlaszamom es a telefonszamomat  is, ha esetleg nem akarnak utalni szemelyesen is barhova elmegyek. 21-en repulok vissza Mozambikba.

A szamlaszamom:

Nev: Veronika Vass
Telefonszam: 06203248997
Szamlaszam: 10300002-69126597-11103281
Bank: MKB Bank Zrt.
Bank cime :  9021 Gyor, Becsi kapu ter 12.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!