ficánka

2014.01.20. 08:00

Megerkeztem Mozambikba

Csak most sikerult internethez jutnom. Sikeresen megerkeztem, mar a projektbemben vagyok.

Szombaton delben indultam fel Pestre vonattal ahol a barataim mar vartak es segitettek a kerekesszek szallitasaban. Egy kicsit beszelgettunk, majd kiindultunk a repterre.  A csomagokkal minden rendben volt, nem kellett a kerekesszekre rafizetnem, mert kiderult, hogy a jegyem ket csomagra szolt. Csak Mozambikon belul fizettem, mert ott 20kg-t lehetett volna csak vinni es maga a kerekesszek is 18 kg volt.

Maputoban, Mozambik fovarosaban tovabb kellett maradnom, mint terveztem a vizumom miatt, csak csutortokon repultem Chimoio-ba, ahol a projektem is van.

Hogy mit is csinalok? Egy tanito kepzo iskolaban tanitok. A kepzes 3 eves es a diakok miutan vegeznek, altalanos iskolas tanarok lesznek. Angolt es matekot tanitok nekik. 

A kepzes elso eveben a diakok es tanaraik egy harom es fel honapos buszos tanulmany utra mentek. Igy tortent velem is, junius vegen elindultunk a nagy utazasra 27 diakkal es 2 masik tanarral rajtam kivul. Zimbabwe-val kezdtuk, majd Botswana, Namibia, Zambia, Tanzania, Malawi es vegul visszamentunk Mozambikba. Satorban aludtunk, koran keltunk, neha viz nelkul maradtunk, volt hogy a buszunk lerobbant, stb. Nagyon kalandos volt es egyben hasznos is, hiszen velem egyutt a diakok is rengeteget tanulhattak a Muzeumok es egyeb hires helyek latogatasa alatt.

Itt Mozambikban az iskola januar kozepen kezdodik es december kozepen van vege a tanevnek. Iden a masodik evbe leptek a diakjaim es az orakon kivul mar megkezdik a gyakorlatot is a kozeli altalanos iskolakban.

A kovetkezo bejegyzesben megkezdem a meselest a harom es fel honapos buszos utazasrol.

A baratnomet sajnos meg nem tudtam meglatogatni, mert nem abban a varosban van, ahol en, hanem Beiraban, ami kicsit messzebb van es a kozlekedes bonyolultabb. A heten viszont mindenkeppen odautazom. Telefonon beszeltem csak vele. Megmutottek es tegnapig semmit nem erzett, de azt mondta, hogy elkezdett erezni egyfajta kisugarzast. Meglatjuk. Jo lenne ha vegul nem is lenne szuksege a kerekesszekre es masnak odaajandekozhatnank.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!