ficánka

2014.01.10. 23:50

Gyoriek segitettek a mozambiki diakot

Sikerult, nagyon boldog vagyok. Koszonom a jotevo olvasoimnak a segitseget. Ez egy jo pelda arra, hogy a remeny nem halhat meg, mindig remenykednunk kell es sose adjuk fel.

Mar reggel fel 9-kor csorgott a telefonom es hivtak, uzentek az olvasok, hogy segiteni szeretnenek.

8 orakor talalkoztam az Eletfa Egyesulet elnokevel, Horvath Lajossal es egyutt elmentunk a raktarba, ahol kivalasztottuk a megfelelo kerekesszeket. Fontos volt a meret, a suly es az osszecsukhatosag az utazas miatt.

Sokat beszelgettunk, vegul felajanlotta, hogy az alapitvany ajandekba adja a kerekesszeket, igy megkonnyebbultem, hogy csak a repulos szallitasi koltseget kell osszegyujtenem.

Az elso sms-t S. Barbitol kaptam, a masodikat F.J. -tol, majd Orban Zsuzsatol. Ezutan Horvathne Kercza Virag hivott, majd Jancso Andras. Osszesen 31 ezer forint jott ossze, amit magammal viszek es a repteres szallitasi koltsegre hasznalom. Remelem elegendo lesz. Sajnos infot nem sikerult szereznem az arakrol, sot meg bonyodalmak is adodtak az erdeklodes  soran, de ezt majd kicsit kesobb leirom.

Amit szeretnek most, ezer, sot, millio koszonetet mondani itt a blogon is segitoimnek, legeloszor is anyukamnak, aki elinditotta az egesz folyamatot, Lajosnak es egyesuletenek a kerekes szekert , szallitasert, es nem utolsosorban a kedvessegert , Balazsnak a Kisalfoldtol, hogy koran reggel kihuzta a blog bejegyzesemet a fooldalra es a tobbieknek is, akiket mar emlitettem. Nem elfelejtve a baratnoimet, akik egyutt szurkoltak, hogy sikeruljon es sms-ben kuldtek a legitarsasag szamat, hogy minel elobb sikerrel jarjak es megszerezzem a szukseges informaciot a szallitasrol.

Remelem nem baj, hogy neveket  is irtam, de buszke vagyok segitoimre es  ugy gondolom, hogy a gyorieknek is tudniuk kell. Ebben a rohano, draga, zuros vilagban is vannak joszandeku, segitokesz emberek, akik pillanatok alatt csodat tudnak tenni, egyik naprol a masikra. Koszonom szepen.

A mozambiki baratnommel este beszeltem es o is nagyon halas volt. Amikor felhivtam az volt az elso kerdese, hogy hol vagyok mar?!

Na de visszaterve, a mai nap az indulas elotti utolso napom volt, ami elegge “busy”-re sikeredett, raadasul sok minden megnehezitette a dolgomat, gondolok itt a szembeszelre es egy folyton leeso biciklilancra. De minden remekul sikerult. Az ebedemet delutan negykor elegedetten fogyasztottam el,  miutan talalkoztam a jotevoimmel es mindent el tudtam intezni. Mar csak apu, unokatesomek es a baratoktol, ocsemtol valo bucsuzkodas maradt a nap hatralevo reszere. Na meg a borondbe pakolas, ami egy turelem jatek.

Erdekes volt a talalkozas, kiderult, hogy ismerem az egyik segitom fiat, egyutt voltunk Angliaban az afrikai felkesziton. O Zambiaba ment, most pedig Kongoban van. Azt is megtudtam, hogy 3 nap alatt csodak tortenhetnek, ugye Virag?

Na, de a repteres tortenetre visszaternek. Miutan a kerekesszek meretet es sulyat mar tudtam, felhivtam a legitarsasagot, hogy hogy is tudnam elszallitani Mozambikig. Ahogy a nevemet kertek, eszrevettek a rendszerben, hogy a nevemre ket foglalas is van. Az egyik holnap reggel 8:50-re, a masik pedig 18:15-re, mint ahogyan a jegyem is all. Azt mondtak, hogy igy nem tudnak segiteni, eloszor is ki kellene nyomoznom, hogy miert van ket foglalasom, mert igy lehet, hogy ha a 8:50-esen nem leszek rajta, akkor a 18:15-osrol is kitorolnek. Felvettem a kapcsolatot a szervezetemmel, mivel ok foglaltak a jegyet. Azt mondtak, hogy ne aggodjak, csak menjek arra, ami a jegyemen all. Okes, holnap meglatjuk. Lehet, hogy meg tovabb maradok itthon? :)

Roviden ennyit szerettem volna leirni. Megegyszer is nagyon koszonom. Lassan megyek, mert meg mindig nem vegeztem a boronddel. Legkozelebb, ha minden jol megy mar Mozambikbol jelentkezem es akkor mindent leirok, ahogy igertem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!