ficánka

2010.05.09. 23:22

4 hónap múlva irány Mozambik

Sajnos mostanában nincs sok időm, ezért elhanyagoltam a blogot. Megpróbálom összeszedni, hogy mi minden történt a legutolsó bejegyzés óta.

Ott hagytam abba, hogy megkezdtük a sulit. Azóta két hónap már el is telt és már „csak" négy hónap és Afrikában leszek.

Megkaptuk a projekteket Indiában, Malawiban és Mozambikban. Mozambikot választottam, de a projekten még gondolkodom. Kettő között vacilálok: „child aid" Nacalában és a „farmers club" Bilibizában. Az előbbi a közösséggel és a nőkkel foglalkozik, a gyerekek gondozására, táplálkozásra, higéniára, betegségek kezelésére fókuszál, az utóbbi a helyi farmereket tanitja a növénytermesztésre és az állatok tenyésztésére. De még van időm gondolkodni. Addigis teljes gőzerővel tanulom a portugált, mivel Mozambikban azt beszélik.

 Közben tanulgatunk és az utcán „fundarising"-elünk, ami azt takarja, hogy az iskola magazinját áruljuk. A magazint mi szerkesztjük, azok a diákok írják a cikkeket, akik már megjöttek Afrikából vagy Indiából. Ezzel teremtjük elő a pénzt a projektre. 9 ilyen fundraising-es hetünk van, a többi pedig tanulós hét. Mindemellett egy színdarabot is gyakorolunk, mert hamarosan, három hét múlva megyünk Dániába a testvériskolába. Minden évben versenyt rendeznek az iskolák között. Idén minden iskola a „Great game"-ből ad elő egy részt. A darab elég komoly, Afganisztánban játszódik. Még sokat kell gyakorolnunk.

Mióta nem írtam azóta egy csapat visszajött Indiából és Afrikából, egy másik csapattól pedig már el is búcsúztunk. A következő csapat kb. három hét múlva megy el. A visszatérők rendeztek india és afrika estet, majd rá egy hétre magyar estet szerveztem. Raktam fel képeket az indafotóra. Különböző tradicionális ételeket főztek és természetesen kézzel ettünk, ahogy azt Afrikában és Indiában szokták. A magyar esten táncoltunk, énekeltünk, furulyáztunk és csináltunk kakaós csigát, lángost, túrós csuszát, paprikás krumplit meg lecsót. Ja és persze gulyást, bár azt már mindenki ismeri itt. Nagyon ízlett mindenkinek. Találtunk egy lengyel boltot, és ott vettük meg a hozzávalókat. Nagyon jól sikerült. Ráadásul a magyar est egyben búcsú est is volt, mert aznap ment el az egyik csapat. A csapatban volt egy magyar lány is, tehát jól időzítettünk. Más különleges nem történt szerintem. :)

 

Afrika est

Afrika est

 

Egyébként miközben az utcán magazint árulok, rengeteg kedves emberrel találkozom. A héten egy hölgy megvette a magazint és adott egy névjegykártyát. Azt mondta, hogy majd ha Mozambikban leszek, írjak neki. Egy bizonyos nő klubbnak a vezetője és szeretnének segíteni, támogatnák az ötleteimet anyagiakban. Nagyon örültem neki, mivel biztosan szükség lesz rá.

Mialatt nem írtam, volt egy szabad hétvégénk, amit Londonban töltöttem. Végre láttam a Big Bent, a Piccadillyt és még pár nevezetességet. Pont akkor volt a London Maraton is. :) Nagyon jól éreztük magunkat.

Más most nem jut eszembe hirtelen. Igyekszem gyakrabban írni a jövőben. :)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!