ficánka

2009.12.25. 00:28

Karácsony

Szerdán délelőtt intéztem az ügyeket, visszamentem a dokihoz kontrollra. Úgy néz ki, hogy februárban haza kell jönnöm egy műtét miatt.

Délután visszamentem a csajokkal a városba. Vettünk krepp papírt, meg néhány apróságot ajándékba, aztán ittunk egy gyümölcs teát. Nagyon boldogok voltak.

Este becsomagoltuk az ajándékokat. Mindig ők segítenek, fogják a csomagolóanyagot, amíg megragasztom. :)

Reggel miután felkeltem, feldíszítettük a fát. Úgy szoktuk, hogy anyuval este megcsináljuk, aztán reggel a lányok meglepődnek. Idén először együtt díszítettük, mert mondták, hogy segíteni szeretnének. Élvezték nagyon. Amíg mi díszítettünk, anyu sütögetett. Mikor elkészültünk, átmentem az apukámhoz, és elhívtam a karácsonyi ebédre. Sajnos délután ment dolgozni, de azért egy picit át tudott jönni. Itt voltak nagyszüleim, unokatesómék, tesómék is. Végre láthattam a két hónapos unokahúgomat, aki azután született pár nappal, hogy elmentem Angliába. Igen aranyos. Raktam fel képeket a szokásos helyre, de itt is látható a jobb sarokban.

Ikrek és az unokahúgaim karácsonyi előadással is készültek: énekeltek, verset mondtak, betlehemeset játszottak. Vicces volt, ahogy mondták „Hoztunk neked aranyat, töményt és mirhát." Az iskolában is betlehemeztek és félrehallották a tömjént töménynek. :) Mama majdnem lefordult a székről, akkorákat kacagott.

Idén annyiból volt még más, hogy bevezettük az egy eurós karácsonyt. Anyu találta ki, és szerintem is nagyon jó ötlet. Mindenki örült annak, amit kapott. Kislányok is ügyesen bevásároltak. Kaptak 1000 Ft-ot és az iskolában rendezett karácsonyi vásáron mindenkinek találtak valami apróságot.

Miután a vendégek elmentek, hajtogattunk a krepp papírból angyalkát és csillagot, majd megnéztük a „Télapó nyomában"-t. Nemrég mentek aludni. Kivételesen fent lehettek sokáig.

Nagyon örülök, hogy haza tudtam jönni. Kislányok egy nap kb. 10-szer megölelnek, megpuszilnak, és megjegyzik, hogy nagyon szeretnek, és jó, hogy itthon vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!