ficánka

2009.08.24. 00:45

Kecskemét

Nemrég értünk haza Kecskemétről. Ez volt az utolsó Pöttyös országjáró túra. Furcsa lesz majd a hétvége a hajó nélkül. :)

Kecskemét egyébként nagyon szép volt, ráadásul pont most volt a Hírös fesztivál, és még tűzijátékot is láthattunk. Ilyen közelről még sosem néztem. Mindenki irigykedett ránk, mivel olyan nagy szerencsénk volt, hogy a Pöttyös hajó mellől lőtték fel a rakétákat. :) Gyönyörű volt. Ez volt szombat este.

A mai nap lassan telt, mivel rossz idő volt és kevesen voltak a hajón, de azért élveztem. :)

Kecskemét

Kecskemét

Viszont nem írtam még le, hogy hogyan telt a huszadika, így most megteszem. Szerdán este hazamentem munka után. Ikreknek megvettem az iskolatáskát. Még múltkor kinéztem egy tök jót a Nyugatinál, de sajnos mire most visszamentem, az egyiket már megvették, a másiknak meg törött volt a csatja. Így járkáltam még picit, és találtam is egy másikat, ami sokkal jobb is. :) Ikrek nagyon örültek neki. :) Este kitaláltam, hogy másnap elmegyünk biciklitúrázni a lányokkal, mert mióta megvan a bicajuk, azóta ígértem nekik, hogy majd megyünk. Gyirmót volt az uticél. Megnéztem a neten, hogy végig van bicikli út, így tökéletes volt nekünk.

Reggel benéztünk még a mamámékhoz. Van egy magyar vizslám náluk. A folyamatos költözések miatt ők vigyáznak rá. Nagyon szeretem, mert tök okos, meg hűséges és aranyos. Már 10 éves, szóval nem túl fiatal, és reggel volt vele valami. Nyüszített meg bújt hozzám. Gondolkodtam,hogy így is elmenjünk e bicajozni, vagy inkább maradjak. Aztán végül adtunk neki egy fél algophirint, és útra keltünk.

Ikrek ennyit még sosem bicajoztak, de nagyon jól bírták (csak egyszer álltunk meg pihenni a Tesconál). Gyirmóton megnéztük a Holt-Rábát, fagyiztunk egyet, meg a templomba is bekukkantottunk, aztán jöttünk vissza. Láttunk vízisiklót is, ami nagyon tetszett a lányoknak.

Visszafele volt egy kis vicces balesetünk. Anita nekiment a kerítésnek, és leesett az új bicikli lámpája, amit még a szülinapjára kapott. Ráadásul beesett a ház kerítésén. Anitának nem lett baja, meg csak nevettünk, mert nem értettük hogy tudott nekimenni a kerítésnek. A gond az volt, hogy a házon nem volt csengő, a kapu meg zárva volt. Semmi mozgást nem láttunk. Megpróbáltam bottal kipiszkálni a lámpa darabjait, de hirtelen megjelent a ház kutyusa. Egy cuki kis Rottweiler volt. Ő segített nekünk a lámpa kihalászásában. Ahogy odaért, egyből bevette a szájába a darabkákat. Akkor jutott eszembe, hogy van kekszünk. Odadugtam elé a kekszet, ő meg kiköpte nekünk a kerítésen kívülre a műanyag darabkát. Így adogatta ki egyenként a darabokat. Ikreknek nagyon tetszett. :) A lámpának szerencsére nem lett semmi baja :) a lányok pedig újabb kalanddal gazdagodtak.

Találtam egy jó oldalt, ahova képeket lehet feltenni. Oda fogom majd az afrikai és angliai képeket is tenni. Most felraktam a bicikli túrát. Akit érdekel, itt található: http://indafoto.hu/ficanka1986/collections

Biciklitúra után hazamentünk, majd elnéztünk a mamámékhoz. Kutyus már jobban volt. Megetettem, megitattam, meg próbáltam vele futkározni. Mama is tök aranyos volt. Mondta, hogy fussak a kutyával, mert azt szereti én meg mondtam, hogy majd később. Erre ő felpattant, és elkezdett futni. Sosem láttam még mamát futni. Nagyon vicces volt, kutya is csak nézett. :) Nem értette mi van. Jó fej a mama, meg nagyon szereti a kutyust ő is. Rendes volt tőle. :)

Miután a kutyi jobban volt, elnéztem apuhoz. Most minden rendben volt nála. Aztán hazafutottam és leszedtem az összes szilvát a fáról. Anyu mondta, hogy azt is meg kellene csinálni, így besegítettem. Szétcsíptek minket a szúnyogok. Lányok segítettek, aztán este ki is magoztam mindet, és lefagyasztottuk. Jó lesz majd szilvás gombócba meg gyümölcslevesbe.

Pénteken korán indultam aztán Pestre, hogy még lerakjam a cuccaimat az esküvős meló előtt. Kettőre mentem a házasságkötő teremhez. Sok munka nem volt, kiöntöttük a pezsgőket, felszolgáltunk, aztán elpakoltunk. 4 után nem sokkal végeztünk is. A lagziig elmehettünk. Felhívtam egy jó barátnőmet, aki szintén kinn volt Tesszalonikiben, amikor én is, és összefutottunk. Fél nyolcra kellett csak visszamennem a várhoz, így volt egy csomó időnk beszélgetni. Majd jövő szombaton találkozok barátosnémmal újra, mert akkor csinálunk egy nagy kiköltözős bulit. :) Már várom.

Ez a hét hamar el fog telni. Végre majd pihenek egy picit. Hétfőn, kedden meló, estékre meg már megvan a program. Hétfőn találkozom az olasz barátommal, akivel még Krétán voltam a nyelvi kurzuson. Kedden elmegyünk korizni, mert nem messze van tőlünk egy kori pálya és lakótársammal beszéltük, hogy egyszer el kellene menni. Mivel hamarosan hazaköltözöm, ezért most lesz az a valamikor. :)

Szerdától péntekig aztán team buildingen leszek. Mondták, hogy mehetek még így is, hogy elsejétől már nem dolgozom ott. :) Tök jó lesz. Szombaton munka, vasárnap pihi, hétfőn utolsó napom a munkahelyemen, és kedden meg már otthon kell lennem, mert a fagyizóban dolgozom. Ez a rövid progim. Most viszont megyek, mert mindjárt elalszom...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!