ficánka

2009.07.01. 00:05

Most aztán pihi ezerrel....

Mozgalmas napom volt. Fél hatkor keltem. Pizsibe kimentem barackot szedni, mert imádom és végre megérett. Jó nagy zacskóval szedtem, hogy tudjak Pestre is hozni.

Felvettem az utálatos csini cipőt és elindultam. Anyu tök jó fej volt. Elvitt a vasútra most is. Egyébként még korábban kellett volna kelnem. De öcsi vigyázott addig a lányokra, vagyis ikrek aludtak, ő meg otthon volt. :)

Vonaton még átnéztem a dolgokat. Este nem nagyon volt erőm tanulni, mert délután füvet nyírtam és durván kijött az allergiám. Tüsszögtem össze vissza, meg kapart a torkom, orrom. Este elég szarul aludtam. Ilyenkor mindig attól félek, hogy elalszom. Így szerintem még 5 órát sem aludtam, de reggel fitt voltam mint szoktam. Csak úgy kipattant a szemem.

Ahogy megérkeztem a suliba, nagyon megörültem. Megint utolsó előtti voltam. Ezt akartam, hogy még átnézzem a tételeket. Aztán nem lett belőle semmi, mert ott volt az egyik német haverom, akivel még Oroszországba utaztam együtt egy sulis program keretében. Erasmusos nálunk, s itt is akart diplomát, és sikerült is neki.  Oroszország óta nem láttuk egymást, így volt miről beszélni.

Államvizsga sikeres volt egyébként. Ötöst kaptam. De azért megint olyat húztam, ami nem tartozott a kedvenceim közé. De nem volt gond. Igazából minden tételről tudok beszélni, csak azért vannak olyanok, amiket  nem annyira szeretnék. Viszont legközelebb ezt nem mondom sokszor, mert ahogy látom, ilyenkor pont azt húzom ki. Bár ki tudja, mikor lesz legközelebb. :) Mostanában nem az tuti. :)

Államvizsgán összeismerkedtem egy csajszival. Szintén két szakirányt csinált és utánam vizsgázott. Tök jól eldumáltunk, s mondta, hogy majd elhoznak Pestre, mert apukája kinn vár a kocsiban. Így is volt. Apukája is nagyon jó fej. Kocsiba nagyon jól elbeszélgettünk.  A fuvarér adtam nekik a fincsi házi barackunkból :) A maradékot meg betoltam a nap második felébe, ugyanis bementem a munkahelyemre.

Pénteken lesz a garden party, amit a suli minden végzősnek szervez, s négykor kezdődik. Gondoltam ma bemegyek a szabimon, s akkor pénteken előbb el tudok menni, s nem kell szabadnapot kivennem. :)

Jajj, meg most jut eszembe. Annyira örülök. Megjött a könyvem amit rendeltem. Holnap el is tekerek érte. Már ma akartam, csak sok volt a cuccom, s inkább csak hazáig tekertem.

Lakótársam hívott munka közben, hogy mi van velem, milyen lett a vizsga. Tök jó fej, még mindig azt tudom csak írni. :) Megbeszéltük, hogy elmegyünk a Lidl-be vásárolni. Ott szoktam venni műzlit, amit üresen eszek. Sajna már nem volt a kedvencem, így végül elmentünk az Auchanba, s új márkára váltottam. Egyébként ez is valami no name, de ilyen magos, s azt szeretem. :) Vettünk mogyorót meg barna sört, mert azt is nagyon szeretem s most megérdemlem. :) Nemsokára meg filmezünk egyet lazításként.

Nap közben kerestek a Kisalföldtől, hogy a Gyöngy Magazin interjút szeretne csinálni velem a blogom kapcsán, s hogy meg adhatják e a számomat. Tök jó. Nem gondoltam volna, hogy valaha ilyen népszerű leszek :) Ráadásul pont most kezdtem el gondolkodni azon, hogy nem unalmas-e, amiket írok a mindennapokról? :)

Aztán ami még történt, az az, hogy írtam még korábban egy lánynak, aki Afrikában van kinn. Írt, hogy inkább a dániai szervezettel menjek Afrikába, amivel egy Ádám nevű ismerőse is most kinn van Malawi-ban. Elvileg ott csak hat hónap a felkészülés, mialatt gyerekekkel kell foglalkozni, tehát érdekesebb "munka", mint Angliában és kevesebb hónap is. A sráccal most e-mailezgetek, meg felvettem a kapcsolatot a dán szervezettel is, s most várok. Mert ha tényleg nem kerül több pénzembe, s ugyanúgy végül kijutok, akkor inkább ezzel mennék. Meglátjuk. Az biztos, hogy megyek, s már eldöntöttem, hogy Afrikába. Az valahogy jobban az én világom. A minap láttam az interneten egy nagyon megrendítő videót Afriáról. Még a könnyem is kifolyt, ahogy néztem. Olyan jó lesz nekik segíteni. Beteszem ide annak akit érdekel. És csak annak ajánlom, aki nem enni készül. Olvastam a kisalfold címlapján, hogy múltkor a nyíllal átlőtt nő sokak étvágyát elvette. Ez nem olyan durva, de megrendítő sokszor.

Egyébként kitaláltam egy újabb lehetőséget. :) Mert mindig jár az agyam. Olvastam Győr város honlapján, hogy van egy olyan pályázat, ami a tehetséges fiataloknak jár vagy kiemelkedő teljesítményűeknek, hogy külföldön tanulhassanak. Arra gondoltam, hogy megpályázom, mivel ha Angliába megyek, vagy akár Dániában is a 6 hónap szintén oktatással is fog telni. Ajánlások kellenek hozzá csupán, azt meg tudok vinni a gyerek szigetről is, munkahelyemről, suliból, s majd aki volt szemetet szedni a kiserdőben, attól is kérek, hogy felmutassam, mi az amit véghez vittem, s miért érdemelném ki. A polgármesteri hivatalban azt mondták, hogy mindenképpen próbáljam meg, aztán majd elválik. Próba cseresznye. Mindig azt mondom. Veszteni nem vesztek, s az pont fedezné a regisztrációs díjat. :)

Oltás ügyben meg egy jó ismerősöm (akit a blogon keresztül ismertem meg) megkeresett. Mondta, hogy van egy orvos ismerőse, aki tudna benne segíteni. Azt írta, hogy kétszer hatezerből kijönnék, mert hogy hepatitis A+B elég. Malária tabit meg majd kapok elvileg. A héten benézek majd az oltó központba itt Pesten, beszélek velük is, de azért ha lehet természetesen Győrben intézném. :) Az én szívem e téren is odahúz. :)

Na most viszont abbahagyom a csipogást (egyik barátnőm szokta ezt mondani, hogy csipogok, mert sokat beszélek néha ha beindulok) :) Megyek, mert filmezünk. Végre szabadok lesznek a délutánjaim. :) Tök jó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!