ficánka

2009.06.20. 23:14

Államvizsga előtti napok

Csütörtök este hazajöttem Győrbe. Anyuékat megleptem. Ők úgy tudták, hogy majd csak pénteken reggel megyek. Ezt Anita kishúgom 5 Ft-al jutalmazta. Azt mondta, ezt azért kapom, mert előbb hazajöttem. :)

Pénteken reggel két tételt megtanultam, majd bementünk a csajokkal a városba. Tök jól kiépítették innen a városig a bicikli utat. Még múltkor megígértem,hogy majd bicajozunk, s a fényképezőmér úgyis el kellett mennem, mert végre elkészült.  A lányok nagyon élvezték.

Bementünk pár ajándékboltba is, mert ikrek szülinapi zsúrra hivatalosak szombaton. Voltunk az eurós boltba is. Kaptak tőlem egy aranyos pántos felsőt. Csak 280 Ft volt. Mondtam nekik, hogy választhatnak. Fagyi vagy ez. Végül nagy nehezen, de a ruha mellett döntöttek.

Bringával a városba

Bringával a városba

Miután visszatekertünk, kimentem a kertbe tanulni. Anita odajött mellém, s megkért, hogy olvassam fel, amit tanulok. Épp a vállalatok életciklusánál tartottam. Próbáltam érdekesen előadni. Julcsi is becsatlakozott, majd két perc után megjegyezte, hogy "De Veri, te ezt nem unod?" Nagyon aranyos volt. Aztán mondta, hogy most jobb is, ha békén hagynak, mert ez nagyon unalmas és hosszú.

Később sütöttünk muffint újra, majd lefeküdtem aludni. Ha tanulok, mindig elálmosodom. Aztán ahogy felébredtem, éreztem, hogy a szememmel nem okés valami. Már egy hete fájt, s nyomást éreztem rajta, most megnéztem a tükörbe, s a szemgolyómra nőtt valami hólyag.

Egyből rákerestem a neten, hogy mi lehet az. Persze a kereső kiadta, hogy hártya leválás, vakulás, stb. Így mentem is egyből anyuhoz, hogy nézze meg, mi lehet az. Mondta, hogy bemegyünk a szemészetre, s adnak majd rá cseppet. Így a délután hátralevő részén a szemészeten ültünk, s vártunk.

A doki mondta, hogy nem vakulok meg. :) Jó hír, aztán felírt egy szemcseppet. Így most pár napig vakosat játszom, mivel a kontaktlencsét nem tehetem be, a szemüvegem meg Pesten marad. Remélem szerdára már jobb lesz. Nem lenne rossz látni a bizottságot, miközben a diplomát védem. :)

Este még a ppt-t elkezdtem összerakni, aztán aludtam.

Reggel az esőre keltem. Nem szeretem. :( Ikrek teával vártak. Nagyon kedves tőlük. Tanultam, majd délután muffiint csináltunk megint. Anyu vett fehércsokit, s most abból csináltuk. Julcsi már egy hónapja azzal nyaggat, hogy csináljunk fehércsokis muffint. Most végre elkészült, s nagyon finom lett.

Négyre mentek a zsúrra. Elvittem őket. Én bicajjal, ők meg esernyővel mentek. Zuhogott az eső. Muszáj volt bicóval mennem, mert utána apuhoz is elnéztem. Múlt héten volt a szülinapja és meg akartam köszönteni.

Fél úton benéztem a mamához, mert nagyon eláztam. Rájöttem, hogy a sárvédőm semmit nem ér. Mindenem csurom víz volt. Mama szereti zsákban gyűjteni a ruhákat. Még anyu kiskorából is vannak ruhák. Így kaptam valami vicceset, s mentem apuhoz.

Apu mondta, hogy találkozott mamámmal a városban, s azt kell mondania, hogy nem mehetek sehova. :) Ezt az önkéntes munkára értette. De aztán megjegyezte, hogy tőle egyébként azt csinálok, amit akarok. Azt látja, hogy szeretem a veszélyt. Görögországban is a tüntetés, most meg ez. De tényleg egyébként. Szeretem a veszélyt, mert úgy izgalmasabb az élet. Ajándéknak nagyon örült, aztán jöttem is haza. Visszafele is megáztam. :)

Ikreknek is mondtam, hogy majd megyek önkéntesnek. Erre az volt a válasz, hogy az jó sok idő. De miután elmeséltem, hogy majd a szegény gyerekeket tanítom meg segítek nekik, mondták, hogy jó, akkor mehetek. :) S hogy vigyek majd itthonról jó sok kaját. :) Aranyosak.

Ma sikeresen végigvettem egyébként a második öt tételt is. Így már a felén túl vagyok. Nemsokára átolvasom az egészet mégegyszer aztán a ppt-vel folytatom. Egyetlen kicsit zavaró tényező, hogy a bölcsesség fogam úgy döntött, hogy kibújik. Ez kicsit fájdalmas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!