ficánka

2009.03.14. 02:34

Otthon, édes otthon...

Be kell vallanom, már nagyon hiányzott Győr. :)

A hét nagyon hamar elment. Majdnem minden nap egyforma volt. Fél hatkor végeztem a munkával, majd hazasétáltam a szmogos Váci úton. Odafele útra már találtam egy kerülő utat, így kevésbé károsítom a tüdőmet, de este inkább nem sétálgatok sötét kis utcákon.:)

Az egyik nap rávettek, hogy blicceljek. Tök rosszul voltam. Nem szeretek bliccelni, mert már kaptak el. Szerencsére nem volt semmi, s akkor először világosban is láthattam a lakásunkat.

Ugyanis nincsen rendes lámpánk. Ez vicces, de komoly. Egy kis asztali lámpával világítunk. A lakás többi helyiségében pedig energiatakarékos égő van, aminek szintén kell pár perc, mire felkapcsol. Szóval szerintem a villanyszámlával nem lesz gondunk. Hihi. :) S ennek köszönhetően visszatértem a nagymama életmódra. Már 10-kor ágyban voltam. :) Nem tudtam mit csinálni. Tanulnom kellett volna az angol szakmai nyelvvizsgára, de ilyen félhomályban nem lehet. Lecsukódtak a szemeim. Az egyetlen világos helyiség a konyha, de ott meg nincsen fűtés.:)

Így minden reggel kipihenten mentem dolgozni. Viki, a lakótársam szerdán hazautazott. Kiderült, hogy nagy Megasztár rajongó. Én nem :). Vicces is volt, ahogy kezdtünk ismerkedni egymással. Kérdezte, hogy szoktam e nézni a Megasztárt. Erre én azt válaszoltam,hogy nem, de ha akarja, akkor ma megnézhetjük. Erre mondta, hogy most nincs. :) Szóval nagyon képbe voltam. Na mindegy. Mellette megjegyeztem, hogy én nem szeretem annyira, s ő elmondta, hogy neki nagyon fontos, s szereti nagyon a Bartók Esztert, meg minden. Szóval most már majdnem mindent tudok én is a Megasztárról. :) Szerintem a jövő héten még többet megtudok.:)

Viki általában éjfélkor lefekszik, úgyhogy szerintem nekem is hozzá kell szoknom. De nézzük a jó oldalát. Legalább kipihenten járok dolgozni. Bár ha találok másodállást, akkor lehet, hogy késő este fogok hazajárni. Attól függ. Majd meglátjuk. Meg aztán jövő héten letudom az angol szóbelit, meg a labort, aztán végre találkozhatok a pestiekkel is. Tök sok haverom van Pesten, s ezer éve nem láttam őket, mivel Görögországban voltam. Már hívtak telefonon, hogy mikor találkozunk.:)

Nagyvonalakban ennyi volt a hetem. Még szoknom kell a lakást. Per pillanat jobban szeretek a munkahelyemen, mint otthon. Ez valószínű azért van, mert elég sötét van mindig, s ettől én bedepizek. Ráadásul a redőnyt is sikerült már elrontani. Se fel, se le nem megy, megállt középen. Szóval nagyszerűen takarja a fényt az is.:)

Erről jut eszembe. Viki nagyon rendes volt. Amikor megkérdeztem, hogyan osszuk fel a takarítást, azt mondta, hogy majd ő minden kedden takarít, mert nincsen órája. Mondtam, hogy én is takarítok, de én csak késő este tudok, mivel dolgozom. Erre mondta, hogy de ő szívesen megcsinálja. Végig gondolva, jobb is, mivel a sötétben nem igazán tudnám a szobát rendesen kitakarítani. Azért megjegyeztem neki, hogy a „világosabb" részeket meghagyhatja nekem is néha.:)

Meg abban is tök rendes, hogy mondta, hogy majd ő hoz mindig WC papírt, sose vegyek. Valahonnan tud hozni olcsón, s most is még a Merry Christmas-ös WC papírt használjuk. Mondtam neki, hogy lassan át kell írnunk Happy Eastern-re. :) Azért el poénkodunk. :)

De hogy egy kicsit a mai napról is írjak: reggel jó korán felébredtem. Nem is csoda, hiszen már 10-kor az ágyat nyomtam. :) Kicsit még átnéztem az angolt, aztán elkezdtem készülődni. Minden kiesett a kezemből, aztán rájöttem, hogy igen, ez egy újabb péntek 13. :) A TV (mert már rászoktam arra is,hogy nézzem. Eddig nem TV-ztem egyáltalán) azt szajkózta, hogy ez mennyire szerencsés nap. Én úgy gondoltam, hogy azért jóval előbb elindulok gyalog a keletibe, mert ki tudja... Aztán nem volt semmi különös. Vizsgát megírtam. Nem tudom milyen lett. Majd 30 nap múlva kiderül. Jövő héten megyek ugye a szóbeli részekre. De csak akkor kapok nyelvvizsgát ha mind a három rész sikerül. Szóval ha csak az írásbeli sikerül, akkor is újra kell mennem majd mindenből. Így még nem mondok semmit. Majd meglátjuk a jövő hét után. :) Sok időm nem volt rá készülni, bár ha többet készülök rá, szerintem akkor is ugyanilyen lett volna.

Vizsga után a diploma konzulensemmel is találkoztam. Átbeszéltük a dolgokat. Jövő héten is találkozok majd vele, mivel a suliba leszek. Tök szerencsém volt egyébként, mert Dia (aki szintén a mi sulinkban tanul) mögöttem ült a vizsgán. Most ismertem csak meg, miután megkérdezte, hogy nem-e én voltam az újságban a görögországi tudósításokkal. Mondtam neki, hogy de. :) Aztán ő is azzal a vonattal jött, amivel én, s dumáltunk. Jövő csütörtökön majd nála alszom Tatabányán, mert pénteken is vizsgázom, és semmi értelme nincs hazautaznom.

Itthon ikrek nagyon vártak már. Volt ma is egy jó beszólásuk. Ahogy mentünk hazafele, megjegyezték, hogy "ahaa, az a kamion milyen csaló. Odarak még egy kereket, csak hogy többnek tűnjön, aztán pedig azt nem is használja, mert nem ér le a földre. Csak hogy neki több kereke legyen." Gondolom nem kell megmagyaráznom, a pótkerékről volt szó. :)

Kaptak tőlem egy kis napló szerűséget, amit elkezdtek most írni. Nagyon aranyosak, csak velem osztják meg azt, ami benne van. A két kicsi egymással nem, csak külön külön velem. És olyan arikat írnak, de ez titok, így nem mondhatom el.:)

Az esti mese után nekiálltam a diplomamunkában átjavítgatni a dolgokat, amiket beszéltünk a konzulenssel, majd átküldtem neki. Görög haverommal is beszéltem, akivel a Dél-Amerika utat tervezzük. Megvitattunk néhány részletet. Bár még ráérünk. Mondtam neki, hogy olcsóra hozza ki, ha lehet. Bár amennyi pénzem összejön, annyival kiindulok majd, aztán lesz ami lesz.:)

Ennyi lenne. Ilyen volt a hetem. Örülök, hogy újra itthon vagyok a világos szobámban és még éjfél után is ébren lehetek. :) De csak májusig kell kibírni ezt a pesti lakást. Utána tovább költözünk, azt beszéltük. Remélem így is lesz. Bár én azt beszéltem Vikivel, hogy májusig maradok. Szóval én mindenképp megyek, az meg kérdéses, hogy ő jön e.

Jajj, majd el felejtettem. Ezt tegnap kaptam, nagyon aranyos:

https://www.kisalfold.hu/aranyos_adatlap/video/beN1Y2Dz3JN499l4IuN1gg/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!