ficánka

2009.03.02. 00:15

Matek korrepetálás

Kicsit kifáradtam az elmúlt napokban. Kettő előtt sosem mentem ágyba. :)

Ami történt e rövidke február utolsó napján: húgaimmal elmentünk a Duna partra bringával. Közben megnéztük a horgász tavat, s meséltem nekik a Dunáról s a Tiszáról, na meg hogy mikor nem szabad a jégre menni (horgásztó kapcsán). Nagyon élvezték a kirándulást, s rendesen lefárasztottam őket, így este hamar el is aludtak. Még elmeséltem alvás előtt nekik 4 rövid mesét, mert megígértem, ha jók lesznek, akkor négy mesét is kapnak. Mára ötöt ígértem, de sajnos közbejött egy másik program, így anyu volt a mesemondó. Ő pedig csak egyet mondott. Volt is reklamáció. :)

Tegnap ami miatt lefáradtam egyébként, az a diplomamunka volt. Voltam a könyvtárban pénteken, s hoztam ki pár könyvet. Abból szemezgettem, s bővítgettem az irományomat.

A mai nap szintén sűrű volt. Reggel szokásos segítés a házimunkában, majd házit írtunk a csajokkal. Kifaragtuk a cerkákat, aztán kicsit írtam a diplomamunkát. Anyu megkért, hogy vigyázzak az ikrekre délután, ezért fél négytől 8-ig velem voltak. Átmentünk az egyik barátnőmhöz ez idő alatt, mert a kisfiának megígértem még Franciaország előtt, hogy festek a falra pókembert. Húgaimnak festettem még Micimackót, amikor ideköltöztünk, s nagyon megtetszett a barátnőmnek. Megkért, hogy csináljak neki is valamit, s meg is csináltam. Nem lett rossz, a kisfiának nagyon tetszett. Ikrek meg addig elvoltak a barátnőm fiaival, mi pedig tudtunk beszélgetni. Kellemest a hasznossal. :) Mire végeztem, este lett.

Felső két kép: Dunapart, Lenti kettő: Készül a Pókember

Felső két kép: Dunapart, Lenti kettő: Készül a Pókember

Hazajöttünk ikrekkel, elküldtem őket fürdeni, adtam nekik vacsit, aztán anyu meg is jött. 8-ra pedig anyu barátnőjének a lánya jött, aki nekem is régi barátnőm végülis, csak nem sűrűn találkoztunk. Megkértek, hogy segítsek matekból. Most fog érettségizni, s kapott valami feladatsort. Korábban mondtam még nekik, hogy ha kell segítség, akkor szóljanak, s szívesen állok rendelkezésre. Most nem a legjobbkor, de megkértek, s segítettem. Ez az egyik rossz tulajdonságom. Nem tudok nemet mondani. :) Szóval elkezdtünk matekozni. Be kell vallanom elég sokat felejtettem. Főleg már két éve nem matekoztam, mert a fősulin is végeztem a matekos tárgyakkal. De azért előjöttek az emlékek. Persze volt ami nem, de majd legközelebb jobban készülök a vendégemre. Most azt sem tudtam, hogy miből kell segíteni, így rögtönöztem. :) Anyukájától kaptam 2000 Ft-ot. Meg is mondtam nekik, hogy ha még egyszer adni mernek, akkor nem korrepetálom a lányukat. Mert én ezt nem pénzért, hanem baráti alapon csináltam.

Most nemsokára nekiállok a diplomamunkának. Még ma írom, aztán elküldöm a tanárnak az eddigieket, hogy lássa, hogy dolgozom rajta. Tegnap néztem meg ugyanis, hogy március 13-án lesz a gazdasági angol írásbeli vizsgám. S még nem kezdtem el készülni rá. Mondjuk most az angolban eléggé benne voltam fél évig, de azért nem árt kicsit gyakorolni.Holnap megyek is Tatabányára, hogy a koliba valakitől megszerezzem a könyvet, aztán este neki is állok.

Holnap állásinterjúra is megyek, plusz hívást várok Unilevertől és a MédiaGo-tól is. Jó lenne, ha már végre megtalálnám a szakgyak helyemet. Eléggé idegesít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!