Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Sok van mi csodálatos, de a GYERMEKNÉL nincs semmi csodálatosabb - Lurkó Alapítvány

Az SZFESZT alatt a gyermekek felhőtlen szórakozásáról a Lurkó Alapítvány gondoskodik. Mit kell tudni erről a szervezetről? Cikkünk elolvasásával közelebb kerülhetnek a ˝Lurkó˝-khoz.

Az SZFESZT hivatalos honlapja ide kattintva elérhető.

A szervezet teljes neve: „LURKÓ" Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány. 2002 novemberében hozták létre. Céljuk, hogy a rideg kórházi környezetet otthonossá tegyék a beteg gyermekek és szüleik számára. Az alapítvány önkéntes segítői azért dolgoznak, hogy a kórházi ellátásra szoruló gyerkőcöket felvidítsák, jelenlétükkel megpróbálják enyhíteni a fájdalmukat, elfelejtetni a betegségükkel járó kellemetlenségeket.

A gyermekek felvidítása a cél
A gyermekek felvidítása a cél


A Lurkó alapítvány három játszóházat alakított ki, (egyet a gyermekosztályon fekvő gyermekeknek, egyet a gyermekambulancián vizsgálatra várakozó gyermekeknek, egyet pedig a gyermeksebészeten kezelt kis lurkóknak) ahol önkéntes segítők terelik el a gyermekek figyelmét betegségükről játékkal, kézműves foglalkozásokkal.

Milyen foglalkozásokról van szó? Diavetítés, gyöngyfűzés, meseolvasás, só-liszt gyurmázás, mézeskalács sütés, gyöngyfűzés, üvegfestés, origamizás, rajzolás, festés, gyurmázás társasjátékozás, gipsz és agyagtárgyak készítése.
Az alapítvány 5 kórterembe televíziót helyezett el és 3 DVD lejátszót, valamint színes függönyökkel hangulatosabbá varázsolta azokat.

2005-ben konferenciát szerveztek a Kórház Gyermekosztály vezető főorvosával, amelyen cukorbeteg és asztmás gyermekek s szüleik vettek részt. 2006-ban egy új vizsgáló kialakításával ajándékozták meg a csecsemőosztályt. További tevékenységükről a hivatalos honlapjukon olvashatnak.

Az önkéntesek a kórházi dolgozók munkáját is megkönnyítik
Az önkéntesek a kórházi dolgozók munkáját is megkönnyítik


Terveik között szerepel az egész gyermekosztály korszerűsítése. Az alapítvány működését és a játszóházak kialakítását szponzoraik, pályázatok elnyerése, jótékonysági bálok, teniszversenyek, gyermekkoncertek szervezése, halászléfőző, rétes sütő verseny rendezése, és az I., II. és III. Szentiváni Fesztivál bevételéből, illetve az 1 -2 Ft gyűjtéséből 1 130 000 ezer és adó 1%-ból 2 300 000kapott összeg tette lehetővé.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatkozik a DYNAMIC DANCE

A DYNAMIC DANCE divattánccsoportja egyike az SZFESZT-en fellépő együtteseknek. Ismerje meg… Tovább olvasom