Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Kisalföld Musicfest: Sajtótájékoztató és ajándékozás

Kedden délelőtt megtartották a Kisalföld Musicfest sajtótájékoztatóját Győrben, a Xantus János Állatkert mögötti Elektromos Sportpályán. A fesztivál házigazdáin és a támogatók képviselőin túl, a fellépő művészek is jelen voltak a sportpálya tribünjén, így Balázs Fecó énekes, illetve a Bon-bon, az Auróra és az LK-Beat zenekar tagjai is. Videó.
Tűző napon, hideg sörök és üdítők árnyékában köszöntötték a sajtó képviselőit és a fellépőket, elsőként Dobrády Ákos, a fesztivál arcának választott győri születésű művész, a nagysikerű, egykori TNT együttes énekese.

Mint elmondta, szerinte a rendezvény legnagyobb nyertesei a gyerekek lesznek, és elsősorban a Petz Aladár Megyei Kórház Gyermekosztálya, amely a fesztivál bevételéből kap támogatást. Emellé az ügy mellé állt ő is, és a 3 éve feloszlott, de még mindig nagyon népszerű TNT-együttessel, egy félórás koncertet fognak adni.

Ákos után Marczali Zoltán, a június 19-én kezdődő Kisalföld Musicfest szervezője mondta el, hogy már évekkel ezelőtt megfogalmazódott benne a kérdés: ha a környező városokban már hagyományosan sikeres könnyűzenei fesztiválokat rendeznek, miért ne lehetne egy ilyen rendezvény Győrben is? Innen jött tehát az indíttatás és az ötlet. Mint elmondta, példaértékű volt az összefogás a támogatók, és azok részéről, akik részt vettek bármilyen módon a szervezésben.

Sajtótájékoztató: szervezők és fellépők - Fotó: Krizsán Csaba

A Kisalföld elsőként állt a kezdeményezés mellé és adta nevét a rendezvénynek, a Gyermekek Háza, a fesztivált kísérő gyermekprogramok szervezésének egészét magára vállalta, a Mediawave pedig az egyik legsikeresebb fellépőjének, a Red Elvisesnek a részvételét tette sínre.

Dél körül a fellépők ellátogattak a megyei kórház gyermekosztályára, ahol ajándékokat adtak át az osztályon gyógyuló kicsiknek.


Videó: Cseh Róbert


A gyermekosztály kis betegei nagyon örültek a látogatásnak és az ajándékoknak - Fotó: Krizsán Csaba
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Musicfest - Dobrády Ákos: Előszó helyett

Változnak az évszakok..." - csendül fel a dal az elnyűhetetlen lemezjátszóból... és a húsos fazék… Tovább olvasom