falusi turizmus

2018.11.11. 12:04

Győztek a Kalandászok!

A "Tájra fel ! - Dunán innen Dunán túl" középiskolásoknak szóló honismereti, turisztikai vetélkedő döntőjében megérdemelten nyertek a Krúdysok!

A SZE Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar Turizmus Tanszék és a Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi turizmus Egyesület szervezésében november 9-én lezajlott a "Tájra fel ! - Dunán innen Dunán túl" középiskolásoknak szóló honismereti, turisztikai vetélkedő döntője.

Az eseményen köszöntőt mondott dr. Pető Péter a GYMSM Közgyűlés alelnöke, dr. Pongrácz Attila a SZE ACSK dékánja, Printz-Markó Erzsébet a a SZE Turizmus Tanszék képviseletében és dr. Darabos Ferenc a GYMS Megyei Falusi Turizmus Egyesület titkára.

A győztes csapat

 

 

 

 

 

A döntőbe jutott csapatok közül

1. helyezést ért el a győri GYSZSZC Krúdy Gyula SzKI "Kalandászok" nevű csapata.

2. helyezést ért el a nagymegyeri Kereskedelmi SZKI "Agymenők" csapata. A

3. helyre a szintén nagymegyeri "Kalandorok" futottak be.

4. helyezést a Gútáról érkezett "Felvidéki dívák" nevű csapat érte el.

5. helyezett  a győri GYSZSZC Deák Ferenc Szakgimnázium "Deákosok" csapata lett. 

A díjak átadására és a táncházzal egybekötött vacsorára a Hotel Famulus Panoráma Éttermében került sor.  

Gratulálunk a csapatoknak, egyúttal köszönet a SZE Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar, a SZE Apáczai Csere János Kar és a SZE Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola oktatóinak és hallgatóinak a döntő feladatainak lebonyolításáért. A verseny megvalósulását a SZE  Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar Turizmus tanszék hoszteszeinek színvonalas munkája is segítette. Köszönet a Győri Nemzeti Színház, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ, a Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és az Apáczai Csere János Kar által felajánlott díjakért. A fődíjat a hagyományokhoz híven a Megyei Falusi Turizmus Egyesület szervezte meg.

A honismereti vetélkedő többéves tapasztalata, hogy segíti a diákságot megismerni azt a vidéket, ahová született és ahol a családja él. Erősíti a kötődésüket a szülőföldhöz, miközben játékos formába öntve és remek hangulatban nevel, tanít...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!