falusi turizmus

2017.10.08. 11:19

Tájra fel! Dunán innen, Dunán túl!

Október 6-án zajlott a Tájra fel! Dunán innen, Dunán túl! elnevezésű, középiskolás csapatoknak szóló turisztikai, honismereti vetélkedő döntője Győrött, a Széchenyi István Egyetemen.

A honismeretei vetélkedőt immár negyedik alkalommal szervezte és gesztorálta a Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar Turizmus Tanszékével közösen.

Az október 6-án megtartott győri döntőbe három megyei és kettő felvidéki csapat jutott. A rendezvény megnyitóján a szervezők nevében Dr. Happ Éva, a Kautz Kar nemzetközi dékánhelyettese köszöntötte a résztvevőket. Dr. Pető Péter, a megyei közgyűlés alelnöke kifejtette, hogy a megyei önkormányzat és a Megyei Értéktár évek óta patronálja a rendezvényt. Dr. Fekete Mátyás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület elnöke a vidéki vonzerők szerepére hívta fel a figyelmet.

A csapatok turizmus-vendéglátás, rajz-vizuális nevelés, irodalom-néprajz-ének, természettudomány témakörökben versenyeztek, majd ezt követően került sor a mindent eldöntő ügyességi vetélkedőre és a táncházra. A verseny során a csapatok kiselőadások segítségével mutatták be megyei és felvidéki értékgyűjtő kirándulásaik kiemelkedő városi és falusi vonzerőit a megye és a felvidék területéről.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület által felajánlott fődíjat, egy 3 napos ingyenes tartózkodást a nyúli Madarász Vendégházban, a Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolája Tekergő Deákosok csapata nyerte. A versenyzők külön díjként részt vehetnek a megyei önkormányzat jóvoltából a Szeretlek Magyarország program televíziós felvételén is. A 2. helyezett a nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia „Csallóközi Pandák” nevű csapata lett, jutalmuk színházjegy a Nemzeti Színház egyik nagysikerű előadására. A képzeletbeli dobogó 3. fokára a kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium 2x2 néha hat nevű csapata állhatott. Megérdemelt nyereményük a FUTURA Élményözpontba szóló belépő lett. A 4. helyezett nagymegyeri Felfedezők a  MOBILIS interaktív központba nyertek belépőt, míg az 5. helyezett Menő Deákosok a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat könyvjutalmát nyerték.

Az ünnepélyes díjátadóra a Hotel Famulus oktatószálloda Panoráma Éttermében díszvacsora keretében került sor.  

A rendezvényt a Földművelésügyi Minisztérium támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!