falusi turizmus

2016.09.30. 12:40

„Tájra fel”- Dunán innen, Dunán túl

Harmadik alkalommal izgulnak középiskolás diákok a döntőre készülve, hogy melyik csapat a legfelkészültebb, a legügyesebb, melyik lelkes csapat nyeri meg a kitűzött díjak valamelyikét

A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar Turizmus Tanszéke koordinálásával, az Apáczai Csere János Kar, az Egészség és Sporttudományi Kar közreműködése mellett október 7-én kerül sor a középiskolások részére meghirdetett „Tájra fel”- Dunán innen, Dunán túl honismereti vetélkedő döntőjére. Az eseménynek az egyetem Liszt Ferenc utcai épülete ad otthont. A rendezvény fővédnöke Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, társszervezője a Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület, határon túli partnerünk a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet. A rendezvény fő támogatója a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. A vetélkedő megszervezését megyénk értéktár bizottsága és a felvidéki értéktár bizottság egyaránt felkarolta és fontosnak tartja.

A döntőbe jutást a regisztrált csapatok közül három megyei és három csallóközi csapat vívta ki. A csapatok tavTőke Péter rajzaasszal és a nyár folyamán facebook játékokon, illetve igazi, azaz nem virtuális kirándulásokon vettek részt, hogy dokumentálják szülőföldjük vonzerőit. A készített fotókat határidőre megküldték a szervezőknek. Az október 7-i döntőben 6 területen méretnek meg a versengő diákok: turizmus, vendéglátás, rajz-vizuális ismeretek, néprajz-ének, irodalom, és természetismeret. A végeredményre csak a záró közös ügyességi vetélkedőt követően derül fény. A csapatok kalauzolásáról a Turizmus tanszék hoszteszei gondoskodnak. A szervezők a Hotel Famulusban sorra kerülő díszvacsorán adják át a csapatok jutalmait tartalmazó okleveleket.

Lehet tippelni, hogy a Thaiharcos-skacok, az Ekomókusok, a Fantastic M, Deákosok, a Kovászosok és a Megyeri barangolók közül kik lesznek a helyezettek. Mindenesetre minden szurkolás és biztatás számít, vagyis hajrá fiatalok, "Tájra fel!"

(Tőke Péter rajza Hany Istókról)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!