falusi turizmus

2015.10.15. 17:32

Gazdára talált az ezredik napraforgó

A jánkmajtisi Bíró Vendégház kapta meg az 1000. falusi szálláshely nemzeti tanúsító védjegyet, amelyet Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár adott át a nyírségi településen rendezett csütörtöki ünnepségen.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) által közösen működtetett minősítés annak a nemzeti tanúsító végyjegyrendszernek a része, amelyet a tárca 2010-ben vezetett be.

A minősítés elsők között a falusi szálláshelyeken indult meg, de ma már a napraforgós védjegy mellett az elért csillagok száma értékeli a szállodákat, kempingeket és fürdőket, koronás védjegy tanúskodik a vendégszobák,  hátizsákos az ifjúsági szállások, és evezőlapátos a vízi megállóhelyekszolgáltatási színvonaláról.

Az impozáns 1000. szám jelzi, hogy a falusi szálláshelyek üzemeltetői különösen érdekeltek abban, hogy potenciális vendégeik már a szállás lefoglalásakor tisztában legyenek a várható körülményekkel és a szolgáltatások minőségével.

Ruszinkó Ádám ünnepi beszédében kiemelte: a szálláshelyek közti piaci versenyben is csak az a szolgáltató érhet el sikereket, azoknak a termékeit, szolgáltatásait fogják keresni, amelyek kiszámíthatóan és folyamatosan magas minőséget képviselnek. A napraforgós védjegy garanciája többek között a szállásadó szakképzettségére, az épület külső-belső állapotára, a berendezésre, a programkínálatra, valamint a vendéglátó egyedi többletszolgáltatásaira vonatkozik.

A védjegy elsődleges szerepe, hogy a kiszámíthatóságot szolgálja. Ezt erősíti, hogy szeptembertől a FATOSZ honlapján kívül immár a Nemzeti Fogyasztóvédelmi hatóság honlapjánis elérhetőek a nemzeti tanúsító védjegyekről szóló információk – hangsúlyozta az NGM helyettes államtitkára.

Egyre több bel- és külföldi turista keresi a gondozott falvak csendjét, egészséges környezetét, egészséges élelmiszerekből előállított, egyben a tájegységhez kötődő gasztronómiai élményeket és egyéb, csak vidéken elérhető szolgáltatásokat.

Forrás: Turizmus Online

További információk: www.pannonland.hu

Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége
1077 Budapest,Király u.93.

Szakmai honlap:  www.fatosz.eu

Turisztikai honlap: www.falusiturizmus.hu

Partneri együttműködés honlapja: www.videkjaro.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!