falusi turizmus

2013.11.08. 16:54

Több mint 13 milliárd forint falusi turizmusra

Szakonyfalu, 2013. november 8., péntek (MTI) - Több mint 13 milliárd forint áll rendelkezésre falusi szálláshelyek létrehozására, a meglévők bővítésére, turisztikai szolgáltatások fejlesztésére, a támogatásra még az idén beadhatók a pályázatok - jelentette be V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára pénteken a Vas megyei Szakonyfaluban, sajtótájékoztatón.

A támogatási igényeket november 18-tól december 13-ig lehet benyújtani postai úton a területileg illetékes LEADER irodákhoz, a fejlesztésekhez maximálisan 35 millió forint igényelhető - közölte az államtitkár.

Hozzáfűzte: a fejlesztéseket 2014 végéig kell megvalósítani, a támogatás mértéke a hátrányos helyzetű térségekben akár 65 százalékos is lehet, a non-profit szervezetek számára adott támogatások mértéke elérheti a 100 százalékot is.
V. Németh Zsolt elmondta: az újabb fejlesztések az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program, illetve a Darányi Ignác Terv keretében valósulhatnak meg, amelynek köszönhetően eddig már 1287 turisztikai célú beruházást támogattak, összesen 27,6 milliárd forint értékben.

Hangsúlyozta: a még rendelkezésre álló forrásból falusi szálláshelyek fejlesztésre, új szálláshelyek építésére és meglévőek bővítésére, minőségi gyermek- és ifjúsági szálláshelyek létesítésére, illetve szálláshely fejlesztéshez nem kapcsolódó agroturisztikai, lovas- és vadászturizmus, erdei- és horgászturizmus, vízi turizmushoz kapcsolódó fejlesztésekre lehet forrásokat elnyerni.

Szavai szerint a pályázók lehetnek természetes személyek, mikro-, kis és középvállalkozások, települési önkormányzatok, de akár non-profit szervezetek is.

Hozzáfűzte: a pályázaton maximálisan 35 millió forint támogatást lehet elnyerni, de a LEADER-akciócsoportok ezt szabályozhatják 5 millió forinttól 35 millió forintig.

MTI 2013. november 8., péntek 13:23

Az érdekPályázati nyertes vendégház Abdánlődők figyelmébe ajánljuk, hogy az előkészítésben a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetség, illetve annak megyei tagszervezetei, akár a Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület szakembereinek bevonása is, komoly segítséget jelenthet az elképzelések kidolgozásához.

 Hozzánk csatlakozva igazolható a tagság országos szakmai szervezetben és cégbíróságnál bejegyzett TDM-szervezetben. Azt sem árt megfontolni, hogy a FATOSZ működteti a Falusi Turizmus Nemzeti Tanúsító Védjegy országos rendszerét, a napraforgós minősítési rendszert...

Közhasznú szolgáltatásként ingyenes tanácsadást kínálunk. További információkért forduljanak egyesületünk titkárához, Deák Ferenchez.

Minden további tudnivaló megtalálható, vagy megtalálható lesz a www.pannonland.hu honlapon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!