falusi turizmus

2013.03.27. 21:41

Tájházak Napja - Felpécen

A Magyarországi Tájházak Szövetsége hagyományteremtő szándékkal hívta életre a TÁJHÁZAK NAPJÁT, melyet első alkalommal 2013. április 27-én szombaton tartjuk meg. Igazi tavaszi látványosságot kínálunk minden turistának és érdeklődőnek!

Kedves Leendő Látogatóink!

A mai napon ugyan még nem biztos, hogy a szabadtéri programon való részvétel jut az ember eszébe elsőként, de bízunk benne, hogy lesz tavasz, hacsak nem mindjárt nyár!

2013. április 27-én, szombaton lesz hagyományteremtő szándékkal az első

TÁJHÁZAK NAPJA


A Tájházak Napja része a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége által kezdeményezett „Vidékjáró” tematikus napoknak, amelyek a turisták megkülönböztetett figyelmére számíthatnak A Szentendrei Skanzen által országosan meghirdetett, médiák által is népszerűsített programhoz a Felpéci Tájház is csatlakozott.

A felpéci program délután 2-kor kezdődik.

Mivel a nap a Szent György ünnepéhez (is) kapcsolódik, így az állatok kihajtása sem maradhat el, amely ígéretes látványosság minden látogatónak.

A Tájházzal szemben lévő telken racka juhok, 2 igazán jámbor ökör lesz látható, ezen túl lovasokat várunk Kajárpécről, Tétről és Felpécről. Ki kocsival, ki lóháton érkezik, lehet majd kocsikázni is - így lesz megejtve a hagyomány szerint ilyenkor időszerű határjárás.

Kkocsizhatnak vagy kisétálhatnak a domboldalba borkóstolóra, a természetet kedvelők az ősborókásba is vehetik az útirányt. A lovak minden egyéb feltételezés ellenére  irányíthatóak lesznek, a csökönyös szamarak ez alkalommal otthon maradnak áristomban!

A Tájháznál lesz kulturális - népzenei, néptáncos - program, továbbá kézműves foglalkozás (pl. korongozás, kosárfonás), a kicsikkel pogácsát gyúrunk, és a kemencében megsütögetjük, a „nagyobbak" rétest nyújtanak, és azt sütik meg, és végül közösen elfogyasztunk mindent, ami ehetőre sikerül És persze nem mindegy az idő és a hangulat, bízunk abban, hogy az addigra bejövő kínálat is hozza majd magát az odalátogatók jó kedvét. Kézműveseket hívunk és várunk kiállítani, de az eladási/ vásárlási lehetőség sem kizárt.

Szeretettel hívjuk és várjuk Önöket, az egész családot!

Igyekszünk gondoskodni a szép időről, de ha netán mégsem sikerülne, akkor se maradjon otthon senki, mert mi ott leszünk!

Tudni kell még, hogy április 27-én a Tájház délután 2-től 6-ig lesz nyitva, és a Tájházak Napjára tekintettel aznap ingyen megtekinthető!

Üdvözlettel:

Dombi Alajosné
Felpécért Alapítvány
Tel: 06 (20) 355 4868
honlap: www.felpecert.hu

A részletes tájékoztató a Tájházak Napjáról itt olvasható:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!