Megnyílt az EYOF

Győri művészek látványos programjával nyílt meg az EYOF XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál.

A Győri Balett és Bánhegyi Adrienn világ és Európa bajnok ugróköteles nyitótáncát követően a Vaskakas bábszínház csodálatos előadása következett. Utána biciklis és akrobatikus bemutatót láttunk. A műsort élőben kísérő, tehetséges Győri Filharmonikus Zenekart, Szabó Ferenc vezényelte.

Ezután Borkai Zsolt, Győr polgármestere mondott beszédet és Dr. Seszták Miklós nyitotta meg az eseményt. Elhangzott az EYOF jelmondata: ”A jelen tehetsége, a jövő példaképe"

Ezután esküt tett Fehér Nóra  a versenyzők nevében,  Kőbán Rita az edzők nevében és Petrov Iván a bírók nevében.

Majd kivonultak a pályára a nemzetek csapatai, amit a görögök kezdtek meg és a magyarok zárták zúgó tapsviharral.

Felhúzták az olimpiai zászlót.

Megérkezett, amire mindenki várt, az olimpiai láng. Először Berki Krisztián futott be vele – kézről – kézre járt, majd elfoglalta méltó helyét Egerszegi Krisztina segítségével. Erről videót is készítettem.

Ezután a Virtuózok ifjú tehetségei léptek színpadra. Őket a Kerekes Band követte, akiket Fehér Zsombor furulyás vezetett. Majd a The Biebers kápráztatott el minket két ritmusos számával, az olimpia dalával. Végül Steve Aoki robbantotta fel a színpadot a tűzijátékkal együtt.

Nagy élmény volt végignézni a sok csodás előadót és sportolót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!