ETO futsal

2012.11.01. 16:40

Egy kis esélylatolgatás...

November hónapban Thaiföldön rendezik a Futsal Mundialt, azaz a Futsal Világbajnokságot. Brazília meg szeretné védeni világbajnoki címét, melyet legnagyobb riválisa, Spanyolország el szeretne hódítani tőle.

Nem lehet figyelmen kívül hagyni viszont Oroszország vagy Olaszország válogatottját sem, akik sok brazil játékost tudhatnak soraikban. Ha minden eredmény a papírforma szerint alakul, akkor a negyeddöntőben a következő összecsapásokra lehet számítani: Brazília-Argentína, Irán-Paraguay, Spanyolország-Oroszország, Brazília-Olaszország. Kétséget kizáróan ez a futsaltörténelem egyik legjobb negyeddöntője. Minden csapat nagyon sokat fejlődött, sem Brazíliának, sem Spanyolországnak nem lesz könnyű dolga a döntőbe vezető úton.

Ami a többi válogatottat illeti, jóformán semmi esélyük nincs a negyeddöntőbe jutásra, habár különösképp a Miguel Rodrigo irányította Japánra lesz érdemes majd odafigyelni, akik a csoport meglepetéscsapata lehetnek, és akár meg is nehezíthetik Portugália dolgát. A magam részéről nagyon bízom Kuvait válogatottjában, akik Luis Fonseca edző kezei között az E csoportban akár még a továbbjutást is kiharcolhatják.

Az A csoportban Ukrajna és Paraguay első alkalommal szerepelnek, Thaiföld akár még meglepetést is okozhat, és harmadikként továbbcsúszhat.

A B csoportban Spanyolország és Irán versenytfutnak majd az első helyért, Marokkó és Panama nehézkesen lehetnek harmadikként továbbjutók.

A C csoportban, ami kétség kívül a legnehezebb csoport, Brazília, Portugália és Japán között dől majd el az első három hely sorsa. Különösképp Pablo Prieto munkáját emelem ki, aki a spanyol legjobbakat edzi, és akinek irányítása alatt Líbia válogatottja kijutott a vb-re.

A D csoportban Argentína és Olaszország játszik majd az első helyért. Érdemes lesz nagyon is odafigyelni a mexikói csapatra, már csak amiatt is, mert egyik válogatott játékosa sem rendelkezik futsal játékosengedéllyel.

Az E csoport nagyon nyitott, bár úgy tűnik, hogy Szerbia és Csehország könnyű szerrel kvalifikálja majd magát, de oda kell figyelniük különösen Kuvaitra, mely ország válogatottját jó barátom, Luis Fonseca edzi, aki egy spanyol szakember, és 6 hónap alatt forradalmasította futsalt Kuvaitban, és sikerült is kijutniuk a vb-re.

Az F csoportban Oroszország és Kolumbia minden nehézség nélkül tovább fog jutni.

Nekünk csak az maradt, hogy interneten kövessük a vb küzdelmeit, mivel csapatunk, a magyar válogatott nem jutott jutott ki a világversenyre, miután kikapott Szerbiától. Mi így megkezdjük a következő Európa-bajnokságra való felkészülést. Véleményen szerint vannak minőségi játékosaink, ezt bizonyítandó az előző UEFA CUP-on csapatunk magyar játékosai megmutatták, hogy képesek nagyon magas szinten teljesíteni, és felkészültek arra, hogy Európa bármely csapatával egyenrangú ellenfélként megküzdjenek.

Összefoglalva, ha minden a terv szerint halad, november 18-án megnézhetjük majd a brazil-spanyol döntőt. Nem tudom miért, de úgy gondolom, ez a vb a meglepetések világbajnoksága lesz, így bármi előfordulhat.

 

Marcos Angulo

vezetőedző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!