ETO futsal

2012.10.24. 20:15

Ellenfelek, de nem ellenségek

Az elmúlt időszakban több írás jelent meg blogunkban Trónok harca címmel.

Írásainkban a RÁBA ETO és a Mezei-Vill Berettyóújfalu futsalosainak vetélkedését osztottuk meg olvasóinkkal korunk egyik népszerű irodalmi stílusának a fantasynak a segítségével.

Az írásokban különböző szemszögekből elmondott különböző történetszálak szerepeltek, olvasóink megtapasztalhatták a lovagkirályság intrikáit, nyugati és keleti királyság, a zöld-fehér és piros-fehér seregek vitézeinek párviadalát.

Volt olyan írás, amely hatalmas közönségsikert aratott és hát volt olyan is, amely nem mélyítette a barátságot a felek között. Ám úgy gondolom, ha kommunikáció nem is mindig volt tökéletes a két fél között, mindkét klub a magyar futsal sikereiért, és annak fejlődésért küzd, dolgozik.

Amióta futsal vérkeringésében élek, dolgozom, mást sem hallok, hogy megosztott a futsal társadalom, kibékíthetetlen ellentétek vannak a csapatok, csapatvezetők, játékosok, játékvezetők között. Hogy ez mennyire nem így van, ezért most blogunkban közzétesszük Mezei-Vill Berettyóújfalu technikai vezetőjének Brumár Lászlónak (Brumi) a gondolatait:

„Valahogy úgy éreztem magam az utóbbi napokban, a Rába ETO UEFA Futsal Cup szereplése során, mint a londoni olimpia ideje alatt. Hasonló büszkeséggel töltött el a győriek szereplése, mint a magyar olimpikonoké Londonban.

Ahogy az egész ország szorított az olimpián résztvevőknek, most úgy éreztem, hogy a magyar futsal társadalom is a győri csapat mögé állt, és hovatartozástól függetlenül figyelte a grúziai Elit kör eseményeit, és szorított Lódiéknak. Hatalmas siker ez, és én azt gondolom, hogy minden magyar futsalban dolgozónak a napi megélhetési gondok, a viták, a más nézetek, a csarnokproblémák, a sportág népszerűsítésének nehézségei és rengeteg egyéb gond ellenére utat mutathat ez a teljesítmény. A magyar futsal, ha nehezen is és egyik napról a másikra él, de él, megmutattuk magunkat újra Európának, s dolgozzunk újult erővel azon, hogy akár a Győr akár más csapat újra megtehesse ezt! Próbáljuk meg megismertetni még több emberrel ezt a játékot, hogy ne csak hobbisportágként tekintsenek rá Magyarországon, mert már jóval több annál, megmutatta ezt a Győr, és megmutatta a mostani Elit kör mérkőzéseinek színvonala is. Szép volt ETO! Hajrá magyar futsal!"

Úgy gondolom, Brumi szavai jól rávilágítanak arra, hogy a sportág szeretete össze kell, hogy kössön minket, hiszen bár a sportpályán ellenfelek vagyunk, nem vagyunk ellenségek! Utunk nem mindig egyezik, de mindannyian a magyar futsal felemelkedésért dolgozunk. Az ellenséget nem egymás között kell keresnünk, mert céljaink ugyan azok. Az ellenség az, aki saját érdekeitől vezérelve a futsal társadalmat megpróbálja megosztani, és kibékíthetetlen ellentétekről kommunikál anélkül, hogy ezen ellentéteket (amennyiben valósak) megpróbálná elsimítani a sportág fejlődésének érdekében.

Az ETO Futsal Cupon elért sikere rámutatott, hogy kár temetni még a magyar futsalt, de ami talán még ennél is fontosabb, tudunk egymás sikereinek is örülni, és bár egy-egy mérkőzés erejéig ellenfelekké válunk, ellenségek soha nem leszünk, mert biztos vagyok benne, hogy a futsal társadalomban dolgozó valamennyi emberre kivétel nélkül igaz a mondás: I love this game!

Köszönjük Brumi!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!