Járvány

2020.05.24. 09:00

Újabb adományokat kaptak a gyermekotthonok a Gattyán Alapítványtól

20 millió forint értékű ételt juttatott el fővárosi és vidéki gyermekotthonoknak az alapítvány.

20 millió forint értékű ételt juttatott el fővárosi és vidéki gyermekotthonoknak a Gattyán Alapítvány az Önkéntességért és Adományozásért Felelős Akciócsoport által működtetett https://segitunkegymasnak.hu/ weboldal közvetítésével.

A Docler cégcsoportot vezető Gattyán György alapítványa

több mint 1000 számítógép, 60 Teq Lite asztal és jelentős összegű pénzadomány után ezúttal több mint 100 gyermekotthonnak – 35 Pest megyei és 69 vidéki intézménynek – szállított ki ételt 20 millió forintértékben.

A „csomagokban” prémium minőségű száraz ételek vannak.

„Segítettünk már az otthonban élő gyermekek távoktatásában és a sportolási lehetőségeikben, most pedig jó minőségű száraz ételeket vittünk el nekik. Reméljük, ez az adomány is hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekek picit megerősödjenek a kényszerű bezártság után” – mondta Gattyán György a Docler cégcsoport alapító tulajdonosa.

„Ez a járvány olyan helyzetet teremtett, amiről senki sem tehetett, de ami ellen mindenki tett. Nem érdemeltük meg ezt a küzdelmet, de érdemeket szereztünk benne. Igazságtalan volt a sorstól, de végül nekünk lett igazunk. Az Önkéntességért és Adományokért Felelős Akciócsoporton keresztül célba juttatott adományok ugyanis bizonyították, hogy egyetlen magyar sincs egyedül, és minden magyar felelős minden magyarért. Élelmiszerek és járművek, számítógépek és sporteszközök, egészségügyi felszerelések és higiéniai termékek, önkéntes munka, vérplazma és pénz – milliárdos értékben érkeztek a felajánlások, mi pedig összekötöttük a lehetőséget a szükséggel” – fogalmazott Révész Máriusz kormánybiztos, az akciócsoport vezetője.

Gattyán György üzletember két alapítványa, a Gattyán Alapítvány és a Docler Alapítvány eddig összesen mintegy 600 millió forint adományt, támogatást osztott szét a járványhelyzet miatti válság enyhítésére az akciócsoport közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!