Életstílus

2019.03.14. 19:49

Törli a facebook a kapcsolatainkat, ha nem küldjük tovább ezt a lánclevelet - vajon igaz a hír?

Mutatjuk, mit kaptunk olvasónktól.

"Ez az üzenet tájékoztatja felhasználóinkat arról, hogy a szerverek a közelmúltban nagyon elfoglaltak voltak, ezért kérjük, hogy segítsen megoldani ezt a problémát. Felkérjük az aktív felhasználókat, hogy küldje el ezt az üzenetet a névjegyzékben szereplő összes személynek, hogy erősítse meg az aktív Facebook-felhasználókat, ha nem küldi el ezt az üzenetet a Facebookon lévő összes partnere számára, és fiókja inaktív marad, ami az összes kapcsolat elvesztéséhez vezet. Mozgassa ezt az üzenetet. Az okostelefonod a következő 24 órán belül frissül, és új designt és új csevegőszínt fog kapni. Kedves Facebook-felhasználók, 23 órától frissítjük a Facebook-ot. 5:00 óráig ezen a napon. Ha nem küldi el ezt az összes névjegynek, a frissítés törlődik, és nem lesz képes kommunikálni a Facebook üzeneteivel."

- ez a lánclevél terjed a Facebook magyar felhasználói között, akik tudják, hogy az utóbbi egy napban csakugyan volt gond a Facebook és az Instagram működésével. A legnagyobb közösségi oldal eddig legsúlyosabb leállása tegnap délután 17 óra körül indult, azóta sem működik mindenkinél tökéletesen. Ki tudja, honnan ered a megtévesztő üzenet, szerkesztőségünk is kapott belőle.


Elég volt kicsit körülnézni az interneten - és nem is kellett hozzá a Facebook -, hogy megtudjuk: ez a lánclevél egy újabb hoax. Semmi köze a Facebook üzemeltetőihez. Csak akkor küldjék tovább, ha bosszús perceket szereznének ismerőseiknek. A közösségi oldal üzenőfaluk tetején vagy a megadott e-mail címükön értesíti a felhasználókat, és közleményt is ad ki a fontos változásokról.


 

Címkék#Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!