Életstílus

2018.11.20. 13:09

Több mint 200 áruházban szervez Karácsonyi Adománygyűjtést a Magyar Élelmiszerbank november 23-25. között

Az akcióban az ALDI, az AUCHAN, a METRO és a TESCO üzletláncok biztosítják a helyszínt több mint 200 ponton országszerte. Az akció lebonyolításában körülbelül 5000 önkéntes vesz részt országszerte.

2018-ban ismét megszervezi hagyományos Karácsonyi Adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank. Három napon keresztül, november 23-án, 24-én és 25-én várják a lakosság élelmiszeradományait országszerte közel 120 település több mint 200 áruházában.

 

Az Élelmiszerbank akciójának célja, hogy minél több nélkülöző asztalára kerülhessen étel az ünnepek során. Az idén november 23-án, pénteken 15 és 20 óra között, november 24-én, szombaton 8 és 19 óra között, valamint november 25-én vasárnap 8 órától 18 óráig várja az Élelmiszerbank a lakosság élelmiszer adományait országszerte közel 120 településen.

 



Az akcióban az ALDI, az AUCHAN, a METRO és a TESCO üzletláncok biztosítják a helyszínt több mint 200 ponton országszerte. Az áruházakban kijelölt gyűjtőpontokon az Élelmiszerbank önkéntesei várják az élelmiszeradományokat, elsősorban alapvető tartós élelmiszereket – mint például: cukor, olaj, tészta, konzerv, édességek, bébi ételek.


Az akciókban összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank önkénteseivel a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el még karácsony előtt.

 

A Karácsonyi Adománygyűjtési akciónkra, bár eltér alaptevékenységünktől, hiszen ebben az akcióban nem élelmiszerfelesleget, hanem tartós élelmiszer adományokat gyűjtünk, mégis kiemelt figyelmet fordítunk. Fontosnak tartjuk, hogy karácsonykor senkinél ne maradjon üresen a terített asztal, ebben szeretnénk segíteni. Tavaly közel 39.000 csomagot tudtunk kiosztani a 236 tonna összegyűjtött adományból. Várjuk a vásárlókat az áruházakban és előre is köszönjük segítségüket"

– mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.


A Karácsonyi Adománygyűjtésben résztvevő áruházak listáját ITT találhatja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!