covid-19

2020.12.20. 08:00

Tesztközpont nyílt a ferihegyi repülőtéren

A PCR tesztet időpontfoglalás nélkül lehet elvégeztetni.

Forrás: Shutterstock

Mostantól a Liszt Ferenc-repülőtéren is lehetőség van koronavírusteszt elvégzésére; a Budapest Airport és a Universal Medical Hub a 2B Terminálon alakított ki tesztelési lehetőséget, ahol bárki – nem csak utasok – kérheti PCR teszt vagy antigéngyorsteszt elvégzését.

A Budapest Airport közleményében azt írták, a koronavírus-tesztközpont a budapesti repülőtér 2B terminál érkezési szintjén, a mindenki által elérhető földi oldalon nyílt. A tesztközpont mellett található információs pultnál bárki tájékozódhat a tesztelés folyamatáról, a tesztelni érkezők eligazítását pedig a terminál több pontján is hoszteszek segítik.

A PCR tesztet időpontfoglalás nélkül lehet elvégeztetni, az eredményről pedig a tesztet követő 24-48 órán belül elektronikus értesítést kapnak a szűrést igénybe vevők. A szűrőállomáson antigéngyorsteszt elvégzésére is van lehetőség, amelynek eredményéről a tesztelést követő 15-20 percben, szintén e-mailben tájékoztatnak – közölték.

A tesztek elvégzéséhez előzetes bejelentkezés nem, csupán online regisztráció szükséges, amit okostelefon vagy számítógép segítségével bárki megtehet. Ezt követően a felhasználó e-mailben megkapja azt a QR-kódot, amelyet a helyszínen, érintésmentesen beszkennelhet, és azonnal megkapja a sorszámát. A váróterületen sorszámhívókat is kihelyeztek, így a távolságtartás betartásával és sorban állás nélkül lehet várakozni.

A regisztráció során a felhasználó online kifizetheti a PCR teszt összegét – a hatóságilag meghatározott 19 500 forintot -, elősegítve a gördülékenyebb ügyintézést – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!