Életstílus

2016.07.07. 09:52

Tarolnak az idén a magyar fürdők

Nőtt a magyarországi fürdők forgalma az első fél évben: átlagosan 2-4 százalékkal jegyeztek eddig több vendéget, mint 2015 egyébként is magas látogatottságot produkáló azonos időszakában - írta a Magyar Idők csütörtöki számában.

A napilap cikke szerint a fürdők és az üzemeltetők arra számítanak, hogy a nyári főszezonban ennél is nagyobb növekedés lesz a látogatottságban, ami becslések szerint árbevételeik3 százalékos emelkedését eredményezi majd.


Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára a Magyar Időknek elmondta, hogy az előző év nyarának átlag feletti hőmérséklete a hazai fürdőkben rég nem látott vendégforgalmat eredményezett. A szövetség tagjai tavaly nyáron közel 20 százalékos bevétel- és 11 százalékos fürdővendégszám-növekedést mértek 2014-hez képest.


A főtitkár hangsúlyozta, hogy továbbra is népszerű a Széchenyi-pihenőkártya: a gyógy- és hagyományos fürdőkben ezzel fizetett szolgáltatások aránya összességében több mint tíz százalék.


Arról is szólt, hogy idén a fürdők leginkább a szinten tartó fejlesztésekre koncentrálnak annak érdekében, hogy minél magasabb színvonalon tudják a vendégeket kiszolgálni. Emellett több létesítmény valósított meg szolgáltatásfejlesztést, például Zalakaroson és Sárváron, Budapesten pedig új fürdőegységként júliusban adják át a Paskál strand fedett fürdőrészét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!