Életstílus

2015.11.20. 21:48

Szenet kapnak, akik hajlandóak lefogyni

Több tonna szenet ajánlott fel az általa kormányzott térség lefogyni kész túlsúlyos lakosainak egy orosz terület kormányzója.

A szibériai Kemerovo terület kormányzója, Aman Tulejev ismert szénbánya-tulajdonos elmondta, hogy egy hasonló dubaji kezdeményezéstől vette az ihletet, ahol a hatóságok aranyat terveztek felajánlani a fogyni hajlandóknak.

"Fizetni fogunk azoknak, akik kilókat ledobnak. Szénnel" - jelentette ki a kormányzó a RIA-Novosztyi orosz hírügynökség szerint.

"Ráadásul nem grammokat osztogatunk, hanem tonnákat, mert ez gazdaságosabb a terület költségvetése szempontjából" - tette hozzá a kormányzó.

Oroszország a világ egyik legnagyobb szénexportőre, az eladott szén többségét a szibériai Kuzbasz-medence bányáiban termelik ki. Itt található Kemerovo terület is. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint Oroszország - Litvánia után - a második a volt szovjet köztársaságok közül, ahol a legtöbb gondot okoz a túlsúlyosság.

"Mindenki megértheti, hogy a kormánynak egészséges lakosságra van szüksége" - indokolta döntését Aman Tulejev.

A kormányzó szóvivője az Interfax hírügynökségnek elmondta: Tulejev azt tervezi, hogy valóság-showt szervez egy helyi tévécsatornán, ahol szén lenne a nyeremény.

"A résztvevők küzdhetnek a túlsúly ellen, és egészséges életet folytathatnak, a győztes kapja a díjat: több tonna szenet".

A kormányzó már korábban is harcot hirdetett az elhízás ellen: idén 5000 kerékpárt és 5000 túrabotot ajándékozott gyermekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!