Életstílus

2017.08.24. 17:15

STRAND Fesztivál 2017 - John Newman imádta a hangulatot - fotók

Szerdán indult, vasárnap hajnalig tart a Strand fesztivál Zamárdiban. Ma este mi a 30Y koncertjével kezdünk, majd Halott Pénz és John Newman a program. Még nem késő csatlakozni!

kisalfold.hu

Rekordszámú vendég


Az ötödik éve zajló MOL Nagyon Balaton sorozat azzal a céllal indult, hogy a hazai és a nemzetközi turistáknak egy ernyő alatt kínálja és mutassa meg a Balaton legszínvonalasabb, legizgalmasabb eseményeit és új programok, fesztiválok születésére is ösztönözze a kulturális vállalkozások vezetőit. A MOL Nagyon Balaton két, kiemelkedő eseménye, a STRAND és a B.my.Lake fesztiválok ugyancsak öt éve indultak, vasárnap reggelig rekordszámú vendéget vonzottak a Balatonra. 

"Feladatunknak érezzük, hogy a Balatoni turizmus mutatóit a főszezonon túl is javítsuk. A MOL Nagyon Balaton közel harminc programja eddig egymilliónál is több vendéget vonzottak a régióba, az augusztus utolsó hétvégéjén zajló STRAND és B.my.Lake fesztiválokra pedig 125.000-en látogattak el a Balatonra" - mondta el Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton vezetője.


A legnagyobb érdeklődés Parov Stelar, és John Newman fellépését kísérte, utóbbi a teltházas koncert közönségét arról biztosította, hogy a STRAND az általa látott fesztiválok közül a legjobb hangulatú és színvonalú. Népszerű volt a kertmozi, a tábortűz és a napi vetélkedők is, a B.my.Lake fesztiválon pedig Solomun és Sven Vath hozott teltházat. 


“Nem ér véget a MOL Nagyon Balaton. Pénteken ugyancsak teltházas családi kompkoncertet tartottunk az Alma Zenekarral a Balaton közepén, szeptember közepén pedig a Tankcsapda lép két, összekapcsolt komp fedélzetén - erre a programra már minden jegy elkelt. Eközben már dolgozunk azon, hogy a 2018-as MOL Nagyon Balaton sorozat még korábban, tavasszal elindulhasson. A STRAND és a B.my.Lake jövőre is a szezon végén, 2018. augusztus 22-én startol Zamárdiban." - tudtuk meg Fülöp Zoltántól, a VOLT Produkció vezetőjétől. 


Szombat

Utolsó napjához érkezett a Strand fesztivál. Ez nagyon szomorú megállapítás, de ha arra gondolunk, hogy ma este John Newman is lesz, akkor máris jobb a kedvünk.

 


Részletes program itt.


Ezeket a sorokat a Diákhitel sátor közelében ülve írjuk, ahol detox jóga zajlik éppen. Ahogy egy fesztiválozót idézzünk: mindenkinek szíve jóga (a részvétel.)

Rengetegen pancsolnak, labdáznak a Balatonban, vagy sziesztáznak a strandon - kell a pihenés az utolsó őrület előtt.

 

Kép forrása: Strand Fesztivál Official / Facebook

S ha már őrület: hatalmas szeleteléssel zártuk a pénteket, Redfoo buliján  egy tűt sem lehetett leejteni. Talán csak akkor lett egy kicsit nagyobb a tér, amikor Redfoo felhívta nagyjából az első 10 sort a színpadra, onnantól kezdve a fesztiválozókkal együtt csapatta.

 

Kép forrása: Strand Fesztivál Official / Facebook

Előtte az Icona Pop koncertjén tombolhattunk az MVM színpadnál, a végtelenül energikus svéd duóval a fellépés előtt beszélgethettünk, az interjút a zárás után közöljük.


Freddie koncertjén is szép számú közönség csápolt, a győri énekes és zenekara pedig nem okozott csalódást azoknak, akik a Brains és Parov Stelar bulija helyett őt választották. Szeptember 16-án a győri Dunakapu téren is láthatják majd, mennyire összeforrt a banda, mennyire energikus a produkció, és nem utolsó sorban milyen brutálisan jól szól Freddie hangja.


Visszatérve a mára: mi a 30Y koncertjével kezdünk, majd Halott Pénz és John Newman a program. Még nem késő csatlakozni! :)

 

Péntek


Rúzsa Magdi olyan energiával tolja a nagyszínpadon, hogy az lángra gyújtja a közönséget is, a viszonylag korai időpont ellenére is. Kiváló a zenekar, simán elképzelnénk őket főműsoridőben is.


Helyet cserélhettek volna példul a tegnap fellépő Bastille együttessel, ami annak ellenére, hogy nagy kedvencünk, elég felejthető koncertet adtak.


A tegnapról írunk még részletesen, volt például lánykérés is a Bagossyék alatt.


Addig is, arra biztatunk mindenkit, hogy csatlakozzon hozzánk itt Zamárdiban.


Ma este játszik a győri Fehérvári Gábor Alfréd és zenekara is, lesz Brains és Parov Stelar, na meg Redfoo :)

Fotók: MTI

 

Csütörtök

"Nem hittem volna, hogy tudok ennyire lassan menni" - mondja Szilvi, miután a szüttyögés világrekordját megdöntve nekiindultunk - pihenni a strandra. Csütörtök dél van, autógumiból tákolt székeken ülünk és próbálunk emlékezni.

STRAND Fesztivál 2017 -  Úgy zárjuk a nyarat a Balatonon, mint még soha




Szerda délután érkeztünk Zamárdiba, a Strand fesztiválra, ahol első dolgunk volt felderíteni, hogy merre találjuk a Beach Front kempinget. Merthogy nagy bátran úgy döntöttünk, sátrazunk. Ennek köszönhetően úgy élveztük a Vad Fruttik koncertjét - tisztán hallottuk a nagyszínpadon dübörgő dalokat-, mint még soha: sátorrúddal, matraccal, hálózsákkal a kezünkben csápoltunk.

Matracfújás - Fotók: Bauer Szilvia


Röpke egy óra alatt pöpec kérót raktunk össze, a Tudom milyen című dalt már a nagyszínpad előtt üvöltöttük együtt Likó Marcival.

Panoráma - Fotók: Bauer Szilvia



Aztán nem volt megállás,: némi pálinka és sör kíséretében mentünk Kowalsky meg a Vegára, csapattuk Wilkinsonon, majd a Cloud 9 + buliján. Éjjel kettőkor behordtuk a kocsiból a maradék holmijainkat, majd kidőltünk. (Félkómában még hallottuk, ahogy valaki horkol, majd eszméletünket eldobva álomba merültünk. Amíg valaki neki nem esett a szomszéd sátrának.) Hajnalban picit megfagytunk, de 10 órakor már megsülve szálltunk ki a lakból. Elmentünk zuhanyozni, (a melegvízre már csak vágyakozhattunk), reggeliztünk és tervezzük a nap eseményeit. Ma lesz például nagy kedvencünk, a Bastille is. (Mindeközben épp egy szörfdeszkán utazó kutya haladt el előttünk a Balatonban.)


Aranyköpések első nap


" Itt vagyunk a Duna-parton, gyere ide. Ja nem, ez a Balaton!"

" Ti rendelteket két szemtelenül jóképű férfit? Mi jöttünk helyettük."

"Humor és humor között van különbség! "


A FESZTIVÁLRÓL


A Strand fesztivál idén ötéves, mi elsőként tavaly jártunk itt és egyből feliratkozott a kedvenceink közé. Szuper koncertekkel, Balaton parti lazulással zárni a nyarat - nincs is ennél jobb. A helyszín gyönyörű, a strand egy karnyújtásnyira a színpadoktól, és  számos program várja a fesztiválozókat a Civil faluban, még cserkészkedni is lehet. Van vándorvurstli és Kertmozi is. És nagyon-nagyon jó fej, mosolygós lelazult fesztiválozók! ( napközben. Este pedig partiállatok.)


A Civil faluban találjuk az Unicef Magyarország sátrát is, ahol virtuális valóság segítségével és egyéb interaktív eszközökkel ismerkedhetnek meg a fesztiválozók a gyermekjogokkal, és az UNICEF dolgozóinak munkájával a katasztrófa sújtotta övezetekben.


Ottjártunkkor is többen töltötték ki éppen a gyermekjogokkal kapcsolatos kérdőivet, és érdeklődtek a szervezet tevékenysége iránt.


A látogatók megismerkedhetnek többek között:

· a malária-fertőzött szúnyogok ellen használt hálóval

· a rászorulókon segítő elsősegélycsomagokkal

· a terápiás élelmiszerekkel

· az alultápláltságat mérő szalagokkal

· víztisztító tablettákkal és rehidrtaláló sóval.


Ewan McGregor színész, rendező gondolatait a járványos gyermekbénulásról pedig virtuális valóság segítségével ismerhetik meg a sátorba látogatók.


Visszatérve a koncertekhez: 17.45-kor kezdődik a Lóci játszik, azon már mindenképpen játszunk mi is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!