lakberendezés

2021.05.29. 07:19

Stílus és kényelem: milyen legyen az ágytámla?

Az ágytámla fontos kiegészítő elem – meghatározza az ágy stílusát, és mivel gyakran nincs hozzárögzítve, utólag is kialakítható.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Kényelmes és sikkes

A klasszikus tűzött, párnázott támla kényelmesebbé teszi az olvasást. Egy magasított zsenília ágyfejnek ülő helyzetben is kellemes nekitámaszkodni, tehát azoknak érdemes ilyet választani, akik kifejezetten szeretnek heverészni, és gyakran a hálóban nézik a tévét.

Körülölelő rattan

Ölelő karként veszi körbe az ágyban fekvőt a dekoratív rattan ágyfej, amely szinte „fészekhangulatot” teremt. Az áttört struktúrának köszönhetően nem zárja le a teret; egyetlen hátránya, hogy miatta nehezen érhetők el az éjjeliszekrényen lévő dolgok.

Paravánból ágytámla

Egyedi és roppant egyszerű megoldás, ha egy finoman faragott faparavánt állítunk az ágy mögé. Stílusától és festésétől függően marokkói vagy éppen romantikus hangulatot csempészhetünk a hálószobába. Színesre festett fal előtt mutat a legszebben.

Mutatós kárpitok

Klasszikus forma modern kárpitokkal, melyet a művészien megkomponált textilek varázsolnak gyönyörűvé. A különböző mintájú anyagokat azonos kollekcióból válogassuk össze, így tökéletes harmóniát alkotnak a bútorok és a függönyök finom árnyalatai.

Mindennapi luxus

Elegáns kagylóformával és a hétköznapi luxus jóleső érzetét közvetítő bársonykárpittal egy finom, nőies glamúrt hozhatunk létre a hálószobában. A sötétkék szín szépen kiemelheti például a matt arany asztali lámpát vagy egy okker árnyalatú ágytakarót.

DIY megoldások

Kis kézügyességgel és kreativitással mi magunk is készíthetünk a hálószoba stílusához illeszkedő ágytámlát. Néhány kimaradt faléc összeillesztése jó alapot nyújthat hozzá: feszítsünk ki közéjük színes díszzsinórokat és el is készültünk!

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!