Járvány

2020.05.10. 09:09

Rászorulóknak segítenek a fővárosi kéményseprők

Március óta több mint négyezer háztartásnak több tonna élelmiszert, meleg ételt és gyógyszert vittek.

Budapest, 2020. május 10. A Főpolgármesteri Hivatal által 2020. május 10-én közzétett képen egy kéményseprő csomagot ad át egy nőnek Budapesten. A koronavírus fertőzések miatt a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. március 17-től szünetelteti az előzetesen meghirdetett kéményellenőrzéseket Budapesten. Mintegy ötven kéményseprő a fővárosi szociális ellátásban vesz részt, amelynek során élelmiszert, meleg ételt és gyógyszert juttatnak el a rászorulóknak és a koronavírus-fertőzésnek leginkább kitetteknek. MTI/FŐKÉTÜSZ

Forrás: MTI/FŐKÉTÜSZ

Fotó: FŐKÉTÜSZ

Mintegy félszáz kéményseprő a fővárosi szociális ellátásban vesz részt, amelynek során élelmiszert, meleg ételt és gyógyszert juttatnak el a rászorulóknak és a koronavírus-fertőzésnek leginkább kitetteknek – közölte a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. vasárnap az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek: a veszélyhelyzet miatt március 17-től átmenetileg szüneteltetik a kéményellenőrzéseket Budapesten.

A kéményseprők az ellenőrzések újraindulásáig folyamatosan segítenek a rászorulóknak, március óta több mint négyezer háztartásnak több tonna élelmiszert, meleg ételt és gyógyszert vittek – írták.

Borítókép: A Főpolgármesteri Hivatal által 2020. május 10-én közzétett képen egy kéményseprő csomagot ad át egy nőnek Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!