igazi kuriózum

2020.09.01. 12:27

Pezsgőkonferencia és Pezsgőünnep igazi nagyágyúkkal

Szeptember 3-án ismét Etyeken találkoznak a buborék szerelmesei.

Deutz, Ferrari, Bollinger, Bourdaire, Gross – ilyen nemzetközi nagyágyúk mellett a hazai pezsgővilág krémje is előad a szeptember 3-i szeptember 3-i Pezsgőkonferencián. Az eseményt záró Pezsgőünnepen vezetett Champagne- és pezsgőkóstoló várható, amelyhez az Arany Kaviár sztárséfjei komponálnak gasztronómiai remekeket. Kihagyhatatlan programnak tűnik a szakma képviselői és gasztronómiai szerelmesei számára.

Valóban ütős szakmai programot állítottak össze a szervezők, hiszen a hazai pezsgősök legjobbjai mellett az abszolút nemzetközi elit képviselteti magát a második Pezsgőkonferencián. Láthatjuk és hallhatjuk Guy de Rivoire-t, a Champagne Bollinger globális értékesítési igazgatóját, Fabrice Rosset-t, a Deutz elnökét, Marcello Lunellit, a Ferrarit is tulajdonló Gruppo Lunelli elnökét, David Bourdaire-t, a Champagne Bourdaire-Gallois tulajdonos borászát és Michael Grosst, a Vino Gross tulajdonos borászát is.

Akik – érthető okokból – nem tudnak személyesen jelen lenni, azok online jelennek meg a hallgatóság előtt.

A konferenciát követő Pezsgőünnep is igazi kuriózum lesz. A programot Champagne-kóstolóval indítják, amelyet Gervai János sommelier vezet, és amelynek keretein belül olyan világmárkákat kóstolhatnak a résztvevők, mint a Ferrari Perlé 2014 és a Deutz Classic Brut. A nemes Champagne-okhoz az Arany Kaviár séfjei, Nyíri Szása és Kanász László élőben komponálnak gasztronómiai remekeket. A nagyon komoly bevezető után pedig az openbar-ban tizenöt-féle buborékos ital ízlelhető meg Champagne, Trento, Szlovénia és a hazai pezsgővilág remekei közül. A gasztronómiai program alatt pedig az Antal Gábor Trió zenél a lenyűgöző szőlős környezetben.

Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény részletes programja, a jelentkezési felület és minden további részlet a pezsgokonferencia.hu oldalon érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!