Életstílus

2019.08.09. 11:49

Páratlan gyaloghíd épült a népszerű angol turistacélpontnál - videó

Az építmény az Artúr királyhoz kötődő tintageli vár két felét köti össze.

MTI

Egy csaknem 60 méteres szurdokon átívelő gyaloghíd köti össze ismét a legendás Artúr királyhoz kötődő tintageli vár két részét a délnyugat-angliai Cornwallban.


Az acélból, helyi palakőből és tölgyfából készült konzolos gyaloghíd csaknem 60 méterrel a tengerszint felett húzódik, összekötve az észak-cornwalli partvonalon magasodó vár két részét.


A hidat építtető angol örökségvédelmi szervezet, az English Heritage szerint a szerkezet közepén egy 40 milliméteres hasadék jelképezi a szárazföld és a sziget közötti távolságot, a jelen és a múlt, a történelem és a legenda kapcsolatát.

 


Tintagel történelme összefonódott Artúr király legendájával - aki a középkori történetek szerint itt foganhatott -, ami arra sarkallta Cornwall első grófját, hogy egy félig a szárazföldön, félig a tengerbe nyúló hegyfokon álló várat építtessen 1230 és 1240 között. A tintageli vár romja ma népszerű turistacélpont a vidéken.


A két részt hajdanán egy földhíd kötötte össze, amelyet azonban lassan elhordott a víz és a szél. A két épületrészt mostanáig meredek lépcsőkön lehetett csak megközelíteni.


Az 5 millió fontból (1,7 milliárd forint) megépült új híd a hétvégén nyílik meg a látogatók előtt.

Címkék#turizmus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!